Skocz do zawartości
gomis

Zestaw Do Oceny

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Jako że niedługo będę kupował nowy komputer, proszę o ewentualne rady czy zmienić coś w tej konfiguracji:

Procesor

Intel Dual-Core E5200 2.5 GHz s. 775 Box

Płyta Główna

Asus P5QL Pro s.775 P43

Pamięci RAM

Kingston 2GB DDR2-800 Dual Chanel Kit Non-ECC

Karta Graficzna

Gigabyte 9800GT 1GB 256bit PCI-e Zalman

Dysk Twardy

WD WD3200AAKS 320GB sATA II 16MB

Obudowa

Cooler Master Elite RC-333 Silver/Black B/Z

Zasilacz

Chieftec GPS-450AA-101A ATX 450 Watt

Napęd

Pioneer DVR-216BK Sata OEM Black

Zestaw ma nie przekraczać ceny 1800zł. Największe wątpliwości mam co do tego czy taki zasilacz wystarczy. Proszę o komentarze. Najlepiej dodawać sprzęt który znajduje się w sklepie proline, ponieważ chyba będę tam kupował komputer.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mobo- możesz dołożyć 30zł i wziąć P5QL- E (Raid 0 i 8 faz).

Grafa- HD4850 kosztuje tyle samo, tyle że ma 512mb, ale myślę że i tak będzie średnio ~15% wydajniejszy -> artykuł Chociaż jak to konkretnie w GTA IV wygląda musiałbyś poczytać.

Buda- możesz jeszcze zerknąć na Sharkoon Rebel 9, w esc jest w podobnej cenie do CM Elite, nie wiem jak w proline.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak chcesz kompa do GTA, to na chwilę obecną tylko nVidia i dobry procesor; 2 rdzenie do GTA 4 to mało, u mnie przy 9600GT i e5200 @3,4Ghz w gta mam średnio 22-23fps ;]

Swoją drogą bezsensu jest dobieranie podzespołów pod GTA 4 - ta gra to największa porażka w historii (pod względem optymalizacji - a raczej jej braku)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisałem że pod GTA bo kompa nie zmieniałem już prawie 5 lat i jestem bardzo ciekawy tej gry. W sumie najczęściej to gram w cs 1.6, ale zmieniając kompa chyba to się zmieni, bo pójdzie mi więcej ciekawych tytułów ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi