gomis Opublikowano 15 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2009 Witam, Jako że niedługo będę kupował nowy komputer, proszę o ewentualne rady czy zmienić coś w tej konfiguracji: Procesor Intel Dual-Core E5200 2.5 GHz s. 775 Box Płyta Główna Asus P5QL Pro s.775 P43 Pamięci RAM Kingston 2GB DDR2-800 Dual Chanel Kit Non-ECC Karta Graficzna Gigabyte 9800GT 1GB 256bit PCI-e Zalman Dysk Twardy WD WD3200AAKS 320GB sATA II 16MB Obudowa Cooler Master Elite RC-333 Silver/Black B/Z Zasilacz Chieftec GPS-450AA-101A ATX 450 Watt Napęd Pioneer DVR-216BK Sata OEM Black Zestaw ma nie przekraczać ceny 1800zł. Największe wątpliwości mam co do tego czy taki zasilacz wystarczy. Proszę o komentarze. Najlepiej dodawać sprzęt który znajduje się w sklepie proline, ponieważ chyba będę tam kupował komputer. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 15 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2009 Zasilacz wystarczy, tylko po pewnym czasie może być trochę głośny. Czy naprawdę potrzebna Ci karta graficzna z 1GB pamięci? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beereq Opublikowano 15 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2009 Na Twoim miejscu kupiłbym albo jedną 2GB kostkę RAMu (możliwość późniejszej rozbudowy o następne 2GB), albo dopłacił do choćby 2x2GB CL5 GoodRAM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gomis Opublikowano 15 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2009 wybrałem z 1gb bo podobno do GTA IV im więcej pamięci tym lepiej. Chyba że się mylę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamusial Opublikowano 15 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2009 Mobo- możesz dołożyć 30zł i wziąć P5QL- E (Raid 0 i 8 faz). Grafa- HD4850 kosztuje tyle samo, tyle że ma 512mb, ale myślę że i tak będzie średnio ~15% wydajniejszy -> artykuł Chociaż jak to konkretnie w GTA IV wygląda musiałbyś poczytać. Buda- możesz jeszcze zerknąć na Sharkoon Rebel 9, w esc jest w podobnej cenie do CM Elite, nie wiem jak w proline. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beereq Opublikowano 15 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2009 Jak chcesz kompa do GTA, to na chwilę obecną tylko nVidia i dobry procesor; 2 rdzenie do GTA 4 to mało, u mnie przy 9600GT i e5200 @3,4Ghz w gta mam średnio 22-23fps ;] Swoją drogą bezsensu jest dobieranie podzespołów pod GTA 4 - ta gra to największa porażka w historii (pod względem optymalizacji - a raczej jej braku) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gomis Opublikowano 15 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2009 Napisałem że pod GTA bo kompa nie zmieniałem już prawie 5 lat i jestem bardzo ciekawy tej gry. W sumie najczęściej to gram w cs 1.6, ale zmieniając kompa chyba to się zmieni, bo pójdzie mi więcej ciekawych tytułów ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 15 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2009 1GB pamięci na grafie przydaje się jak grasz w bardzo dużych rozdzielczościach (typu HD itp) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gomis Opublikowano 15 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2009 Czyli mogę zrezygnować z 1gb, bo i tak mam monitor CRT i nie będę mógł grać w full HD :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 15 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2009 Dokładnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...