kacp3r Opublikowano 18 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2009 Mam takie pytanko, czy znacie jakiś możne zestaw za max 350zl do e8400, ponieważ planuje OC (max. 4ghz), a na powietrze nie mam co liczyć. Myślałem o Blackwater na cooling.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 18 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2009 Male OT przy dobrym procu to 4ghz na boxie zrobisz, wiec nie wiem w czym problem:) Pierw sprawdz proca (Vcore i na ile leci) potem zacznij w WC sie pakowac, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacp3r Opublikowano 18 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2009 4ghz leci na 1.39-1.4 a na wysokie chłodzenie nie mam miejsca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 18 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2009 jesli tylko na proca to da rade 120-150zł blok cpu (apogee + d-tek) 50 coolriver 80zł chlodnica 2x120 70zl jakis rez i złaczki ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacp3r Opublikowano 18 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2009 a jak się taka chłodnicę 2x120 montuje ? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 18 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2009 roznie, zobacz w galerii :wink: na dachu, na froncie lub na dystansach z tyłu obudowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacp3r Opublikowano 18 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2009 a to? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys-Tech Opublikowano 18 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2009 Jak maniak napisał poszukaj używek: D-tek lub Swiftech GTX - 120zł Black Water - 60zł Chłodnica 2x120mm - 80zł 2M tygona lub f1 złączki 10/13 borygo/petrygo + deminerlka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 18 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2009 4ghz leci na 1.39-1.4 a na wysokie chłodzenie nie mam miejsca.To ja juz bym wolal sprzedac twoja padake i kase ktora masz dolozyc w dobre AC i selekta ktory 4ghz zrobi przy 1.2:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacp3r Opublikowano 19 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2009 (edytowane) 1.Jest problem zestaw powinien być z cooling.pl (nie podam powodów) 2. swojej padaki teraz nie sprzedam, ponieważ kupiłem ją 390zl, a 4ghz (wczoraj) była w stanie zrobić na 1,38-1.39v :D (dopóty chłodzenie nie wyrabiało w orthosie, ale dało radę 1h) Edytowane 19 Stycznia 2009 przez kacp3r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 19 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2009 1. Zestawy balckwatera nie warto brac, lepiej kupic dobre AC za te 200pln i miec wszystko w nosie i swiety spokoj... zwlaszcza ze to tylko na CPU, a bloku CPU w takich zestawach sa dosc marne 2. Koncepcja WC tylko na CPU srednio mi sie widzi, przy takiej kwocie jaka chcesz wydac najlepiej szukaj uzywek i tyle, zwyczajnie tani nowy zestaw na sam procesor da rade, tylko jago rozbudowa jest prawie nie mozliwa niestety, poniewaz wiaze sie z koniecznoscia wymiany jakichs 90% elementow o ile nie 100 3. Ceny podane przez kolegow sa dosc optymistyczne, zwlaszcza bloku biorac pod uwage obecny kurs ojro i kwoty na jakich konczyly sie ostatnie aukcje, ale mozesie uda dosc tanio kupic :) 4. W qulingu kup weze, zlaczki i plyn, reszty szukaj na allegro, jesli chcesz miec do tej kwoty co wymieniles w miare przyzwoity zestaw. 5. Wodowanie grafy fullcoverem to wydatek spory niestety, ale zastanow sie czy w razie zakupu WC nie warto by dorzucic kilka pln na bloczek na NB, ewentualnie blok GPU, wtedy ma to jak dla mnie znacznie wiekszy sens, ale niestety oprocz wydatku na bloki trzeba bedzie do chlodnicy wiekszej dolozyc... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacp3r Opublikowano 19 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2009 Postanowiłem zrezygnować i pozbierać trochę kasy, a tak to kupie scythe ninja 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...