Skocz do zawartości
kacp3r

Do E8400

Rekomendowane odpowiedzi

1.Jest problem zestaw powinien być z cooling.pl (nie podam powodów)

2. swojej padaki teraz nie sprzedam, ponieważ kupiłem ją 390zl, a 4ghz (wczoraj) była w stanie zrobić na 1,38-1.39v :D (dopóty chłodzenie nie wyrabiało w orthosie, ale dało radę 1h)

Edytowane przez kacp3r

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Zestawy balckwatera nie warto brac, lepiej kupic dobre AC za te 200pln i miec wszystko w nosie i swiety spokoj... zwlaszcza ze to tylko na CPU, a bloku CPU w takich zestawach sa dosc marne

2. Koncepcja WC tylko na CPU srednio mi sie widzi, przy takiej kwocie jaka chcesz wydac najlepiej szukaj uzywek i tyle, zwyczajnie tani nowy zestaw na sam procesor da rade, tylko jago rozbudowa jest prawie nie mozliwa niestety, poniewaz wiaze sie z koniecznoscia wymiany jakichs 90% elementow o ile nie 100

3. Ceny podane przez kolegow sa dosc optymistyczne, zwlaszcza bloku biorac pod uwage obecny kurs ojro i kwoty na jakich konczyly sie ostatnie aukcje, ale mozesie uda dosc tanio kupic :)

4. W qulingu kup weze, zlaczki i plyn, reszty szukaj na allegro, jesli chcesz miec do tej kwoty co wymieniles w miare przyzwoity zestaw.

5. Wodowanie grafy fullcoverem to wydatek spory niestety, ale zastanow sie czy w razie zakupu WC nie warto by dorzucic kilka pln na bloczek na NB, ewentualnie blok GPU, wtedy ma to jak dla mnie znacznie wiekszy sens, ale niestety oprocz wydatku na bloki trzeba bedzie do chlodnicy wiekszej dolozyc...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi