Skocz do zawartości
cih

Piksel Shader w G-Force 4 MX

Rekomendowane odpowiedzi

Nurtuje mnie jedno kiedy wyjdą sterowniki do G-Force 4 MX uruchamiające opcje Piksel Shader, szłyszam że taka opcja istnieje, jednakże Nvidia narazie chce się pozbyć zalegających w magazynach G-Force 3 ti (200,500) i dopiero potem uruchomić Piksel Shader w G-Force 4 MX.

Sorry za błędy jeżli jakieś popełniłem :D

Wiadomo wam coś na ten temat :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gf4MX to tylko ulepszony gf2, oparty na chipie NV17 czyli krok w tył do gf3, który nie ma nawet takiej opcji

Cytat z in4, czyli o co ulepszyli

Accuview Antialiasing - technika szybkiego wygładzanie pełnoekranowe

nView - czyli wyjście DVI zamieniane na D-Sub oraz wyjście TV

Light Speed Memory Architecture II - w wersji okrojonej do dwóch kontrolerów pamięci (w NV25 mamy cztery), techniki dotyczące bufora Z (kompresja, czyszczenie itp.) oraz pamięci podręczne dla tekstur, wertexow i danych pierwotnych

Polecam tę lekturke:

http://www.in4.pl/recenzje/gf4mx440/index.htm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uszłyszałem to od kumpla ale tak naprawde to w to nie uwierzyłem, a teraz to juz napewno wiem że to nieprawda. Dzieki za odpowiedzi na pytanie :P

Rafał [CR]Gr00bY Mazur nie może sie mylić :P

Nigdy G-Force 4 MX nie będzie miał opcji Pixel Shader chyba że Nvidia będzie sprzedawać dodatkowe układy do G-Force 4 MX do wlutowania na karcie :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gr00bY Mazur"]

Gf4MX to tylko ulepszony gf2, oparty na chipie NV17 czyli krok w tył do gf3, który nie ma nawet takiej opcji

Czyli twierdzis, że GF3 nie ma Pixel Shadera? Ja bym dał głowę, że ma.....

Przyznam że niezbyt jasno sie wyraziłem, NV20 obsługuje pixel shadera - twoja głowa na pewno ocaleje :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...