Skocz do zawartości
Kenji San

Dziwny Problem (chyba) Z Vistą

Rekomendowane odpowiedzi

Jest mianowicie tak. Podkręcam swojego E5200 do 3.0 GHz. Gdy odpale WinXP wszystko cacy pokazuje wszędzie 3000 MHz. Problem jest głupi, bo jak odpale WinŚmisznąViste, to wszędzie pokazuje 2.50GHz tylko cpu-z jest normalny i pokazuje tyle ile trzeba. Wie ktoś, o co tu biega ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie masz wiekszych problemow? Moj XP pokazuje 3.6GHz gdy mam 400MHz x 8. Czyli definiuje predkosc CPU z rownania szyna x mnoznik. Vista moze na wstepie ladowac informacje ze wzgledu na wlaczony EIST czy Bog wie czego.

Wydajnosc jest adekwatna do taktowan - wal to. Jesli natomiast roznica jest znaczna mozesz grzebac w zarzadzaniu energia np.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK. Teraz żeby nie zakładać tematu mam problem z innej beczki. Mianowicie, jeżeli mam u siebie 2 systemy XP, jeden na dysku c: uruchamia się poprawnie, to z drugim są już problemy, mianowicie:

Ten drugi XP na dysku D: uruchamia się poprawnie do chwili, gdy wyświetla albo próbuje wyświetlić okienko zapraszamy. Zawiesza się, gdy próbuje wyświetlić okienko "Zapraszamy" i w efekcie robi reseta. Gdy sie uruchomi normalnie(wyświetli wszytko) to po przejściu do pulpity ekran na chwile gaśnie i po chwili wraca.

Wie ktoś o co tu biega ?? Ten drugi XP na D: jest świeżo postawiony, z zainstalowanymi najnowszymi sterami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi