Kenji San Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 Jest mianowicie tak. Podkręcam swojego E5200 do 3.0 GHz. Gdy odpale WinXP wszystko cacy pokazuje wszędzie 3000 MHz. Problem jest głupi, bo jak odpale WinŚmisznąViste, to wszędzie pokazuje 2.50GHz tylko cpu-z jest normalny i pokazuje tyle ile trzeba. Wie ktoś, o co tu biega ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 Nie masz wiekszych problemow? Moj XP pokazuje 3.6GHz gdy mam 400MHz x 8. Czyli definiuje predkosc CPU z rownania szyna x mnoznik. Vista moze na wstepie ladowac informacje ze wzgledu na wlaczony EIST czy Bog wie czego. Wydajnosc jest adekwatna do taktowan - wal to. Jesli natomiast roznica jest znaczna mozesz grzebac w zarzadzaniu energia np. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peczuss Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 U mnie rownież na vista pokazywalo 3.0, teraz mam 7 i rowniez jest tak samo. Poprostu sie nie przejmuj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kenji San Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 Oks. temat do zamknięcia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sthEn Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 bo jak odpale WinŚmisznąViste Wystarczy używać systemu do czegoś innego niż TYLKO grania, a uwierz - można diametralnie zmienić zdanie na temat Visty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kenji San Opublikowano 23 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2009 OK. Teraz żeby nie zakładać tematu mam problem z innej beczki. Mianowicie, jeżeli mam u siebie 2 systemy XP, jeden na dysku c: uruchamia się poprawnie, to z drugim są już problemy, mianowicie: Ten drugi XP na dysku D: uruchamia się poprawnie do chwili, gdy wyświetla albo próbuje wyświetlić okienko zapraszamy. Zawiesza się, gdy próbuje wyświetlić okienko "Zapraszamy" i w efekcie robi reseta. Gdy sie uruchomi normalnie(wyświetli wszytko) to po przejściu do pulpity ekran na chwile gaśnie i po chwili wraca. Wie ktoś o co tu biega ?? Ten drugi XP na D: jest świeżo postawiony, z zainstalowanymi najnowszymi sterami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...