Skocz do zawartości
pijawson

Prosze O Pomoc - Wymiana Karty Graficznej

Rekomendowane odpowiedzi

Witam chcialbym prosic o pomoc w kupieniu karty graficznej. Obecnie posiadam GeForce 7600GS 256mb , Athlon 3000+ , 1gb ram oraz taki zasilacz :

FEEL III-350atx

Szukam lepszej i wydajniejszej karty cena ok. 200zl +/- ( moze jakis GeForce 8600? czy cos takiego). Planuje tez dokupic do tego 1GB ramu. Niestety nie posiadam funduszy na kupno nowego kompa a potrzebuje czegos lepszego do grania (CoD4) zeby zwiekszyc fps. Dziekuje z gory za pomoc i oczekuje konkretnych odpowiedzi smile.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha chcialbym jeszcze zapytac. Co Ty bys zrobił majac takiego kompa, nie mam mozliwosci kupienia nowego ze wzgledu na to ze nieoplaca mnie sie to bo niedlugo na studia i bede kupowal laptopa a ten rok chcialem jeszcze cieszyc sie gra nie majac za duzo kasy. Jakies rozwiazanie z uzywanymi czesciami ? Tak zeby nie wynioslo to za drogo. Dzieki za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A powiedz jak się kręci proc? Bo możliwe że to nie grafa a proc Cię ogranicza.

Grafe szukaj używkę 8600GT w cenie ok 120zł.

Co do zasilacza to feele niby mają zaezpieczenia. Jak chcesz możesz spróbować.

No nie przesadzaj już, 7600GS to nie jest demon wydajności, który potrzebuje E8400 puszczonego na 4GHz. W czasach jak te grafy były jeszcze nowe, to nikt nie mówił o czymś takim, że procesor może kartę ograniczać.

Do Autora: Szukaj HD2600XT | 8600GT | X1950Pro

ostatnia najlepsza, pytanie czy zasilacz da radę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zasilacz do wymiany. Jakaś delta 350W przynajmniej.

:lol:

ten feel bez problemu ciagnal u mojego brata PDC 3.2 GHz + 8800 GTX 768 MB

to solidna zasilka i jej zmienianie to czysta glupota ( tym bardziej do grafy pokroju 8600 GT ktora ciagnie ~45W :lol: )

jak nie potrafisz sensownie doradzi to po prostu nie doradzaj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem (i mam nadal...) 7300GT* ostro wykręcone, wersja na DDR3 oczywiście i jakoś ta karta się ani trochę nie nudziła przy Sempronie 1,6GHz. OC sempa na 2,7GHz dało minimalny wzrost mocy. Te karty poprostu nie potrzebują nie wiadomo czego. Nie zapominaj że seria 7 to jeszcze czas kiedy większość osób miała właśnie Athlony 3000+ i to te procesory były polecane.

*po oc 7300GT DDR3 bije 7600gs na ddr2 bez problemu,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi