pijawson Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 Witam chcialbym prosic o pomoc w kupieniu karty graficznej. Obecnie posiadam GeForce 7600GS 256mb , Athlon 3000+ , 1gb ram oraz taki zasilacz : FEEL III-350atx Szukam lepszej i wydajniejszej karty cena ok. 200zl +/- ( moze jakis GeForce 8600? czy cos takiego). Planuje tez dokupic do tego 1GB ramu. Niestety nie posiadam funduszy na kupno nowego kompa a potrzebuje czegos lepszego do grania (CoD4) zeby zwiekszyc fps. Dziekuje z gory za pomoc i oczekuje konkretnych odpowiedzi smile.gif Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 Jaka płyta? Masz przynajmniej PCI-E? Zasilacz do wymiany. Jakaś delta 350W przynajmniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pijawson Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 (edytowane) plyta głowna Biostar NF4ST-A9, tak oczywisice jest PCI. Moze cos takiego ? Nie dałoby rady na tym samym zasilaczu ? http://allegro.pl/item525473347_okazja_pal..._gw_zabrze.html albo jakis geforce 8600 ? Edytowane 21 Stycznia 2009 przez pijawson Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 A powiedz jak się kręci proc? Bo możliwe że to nie grafa a proc Cię ogranicza. Grafe szukaj używkę 8600GT w cenie ok 120zł. Co do zasilacza to feele niby mają zaezpieczenia. Jak chcesz możesz spróbować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pijawson Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 hmmm nie rozumiem pytania odnoscie procka ktore zadales ;> mozesz jasniej bo slabo ogarniety jestem w tych sprawach ?:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 Po polsku: spróbuj podnieść taktowanie procesora (OC) bo to on raczej Cię w grach ogranicza. Potem można myśleć o wymianie karty graficznej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pijawson Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 Jeszcze takie pytanie, jezelibym kupowal grafe to rzuc okiem na to :> : http://allegro.pl/item535157099_geforce_86...56_mb_ddr3.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 Za drogo. I jeszcze bez gwary. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pijawson Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 Aha chcialbym jeszcze zapytac. Co Ty bys zrobił majac takiego kompa, nie mam mozliwosci kupienia nowego ze wzgledu na to ze nieoplaca mnie sie to bo niedlugo na studia i bede kupowal laptopa a ten rok chcialem jeszcze cieszyc sie gra nie majac za duzo kasy. Jakies rozwiazanie z uzywanymi czesciami ? Tak zeby nie wynioslo to za drogo. Dzieki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 A powiedz jak się kręci proc? Bo możliwe że to nie grafa a proc Cię ogranicza. Grafe szukaj używkę 8600GT w cenie ok 120zł. Co do zasilacza to feele niby mają zaezpieczenia. Jak chcesz możesz spróbować. No nie przesadzaj już, 7600GS to nie jest demon wydajności, który potrzebuje E8400 puszczonego na 4GHz. W czasach jak te grafy były jeszcze nowe, to nikt nie mówił o czymś takim, że procesor może kartę ograniczać. Do Autora: Szukaj HD2600XT | 8600GT | X1950Pro ostatnia najlepsza, pytanie czy zasilacz da radę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quo Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zasilacz do wymiany. Jakaś delta 350W przynajmniej. :lol: ten feel bez problemu ciagnal u mojego brata PDC 3.2 GHz + 8800 GTX 768 MB to solidna zasilka i jej zmienianie to czysta glupota ( tym bardziej do grafy pokroju 8600 GT ktora ciagnie ~45W :lol: ) jak nie potrafisz sensownie doradzi to po prostu nie doradzaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 NeoMagNeT, mówimy o A64@1.8GHz. W niejednej grze to minimum. Bez OC nie warto nic szybszego wsadzać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 Miałem (i mam nadal...) 7300GT* ostro wykręcone, wersja na DDR3 oczywiście i jakoś ta karta się ani trochę nie nudziła przy Sempronie 1,6GHz. OC sempa na 2,7GHz dało minimalny wzrost mocy. Te karty poprostu nie potrzebują nie wiadomo czego. Nie zapominaj że seria 7 to jeszcze czas kiedy większość osób miała właśnie Athlony 3000+ i to te procesory były polecane. *po oc 7300GT DDR3 bije 7600gs na ddr2 bez problemu, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 Czasy się zmieniają i wymagania również. Takim dobrym przykładem jest nowy NFS. Ja bym zaczął od kręcenia. Zresztą jak chce nowszą mocniejszą grafe to i tak kręcić trzeba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 Przy nowszych tak, nie mogę zaprzeczyć. HD2600XT po podniesieniu taktów na Sempronie dostał lekkiego wiatru w żagle, wiadomo, nie dużo, bo to też nie demon. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...