jareqsz Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 Którą z tych płyt wybrać: GA-EX38-DS4, GA-EX38-DS5, czy może lepsza będzie GA-EX38-DQ6 ? Za wszelkie porady thx. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scyzor 663 Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 ile masz do wydania i czy potrzebne Ci CF??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jareqsz Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 ile masz do wydania i czy potrzebne Ci CF???Do wydania mam ok 500 stówek (oczywiście im mniej tym lepiej). A propo tego CF, to jest mi jak najbardziej potrzebne w pełnej prędkości, ponieważ w przyszłości na pewno kupie drugą kartę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 A jaką masz kartę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jareqsz Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 A jaką masz kartę?Karty jeszcze nie mam, dopiero chce złożyć kompa, ale prawdopodobnie kupie Gainward hd4850GS. No i mam zamiar kupić płytę z x38 ponieważ zależy mi bardzo na CF w pełnej prędkości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scyzor 663 Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 daj spobie spokój z CF i kup coś na P45 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 Dokładnie jak pisze Scyzor 663. Teraz kup tańszą płytę (powiedz jeszcze do jakiego procka), przy modernizacji sprzedaż 4850 i kupisz 4850X2 albo mocniejszą kartę. Era SLI/CF dla kart midle mineła. O SLI/CF można myśleć przy 4870X2 czy GTX295. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jareqsz Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 Dokładnie jak pisze Scyzor 663. Teraz kup tańszą płytę (powiedz jeszcze do jakiego procka), przy modernizacji sprzedaż 4850 i kupisz 4850X2 albo mocniejszą kartę. Era SLI/CF dla kart midle mineła. O SLI/CF można myśleć przy 4870X2 czy GTX295. Procek będzie Intela E8400. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 To starczy płyta na P43 bądź P35. Zajżyj do przyklejonych i weź coś wybierz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jareqsz Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 To starczy płyta na P43 bądź P35. Zajżyj do przyklejonych i weź coś wybierz. Ale chodzi mi o to żeby płyta którą kupie była porządna, w przyszłości pewnie bym wymienial proca na jakiegoś Quada i oczywiście z niego też by sie przydało 'coś' wycisnąć a do tego p43/p35 raczej nie wystarczy no chyba ze własnie ta na p45. Lecz znowu płyty Pxx nie obsługuja CF w pełnej predkosci a to sie może także przydac gdy zabraknie kasy na lepsza grafe. Co o tym sądzicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cavea Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 (edytowane) Którą z tych płyt wybrać: GA-EX38-DS4, GA-EX38-DS5, czy może lepsza będzie GA-EX38-DQ6 ? Za wszelkie porady thx. Co do GA-EX38-DS5 to nie wiem, ale akurat pozostałe dwa wymienione modele sprawiły taką niespodziankę mnie i wielu innym osobom (też na tym forum i na innych zagraniczych) że po upgrade biosu płyta działała Ok, ale po wgraniu poprzedniego biosu (bo nowszy nie zawsze znaczy lepszy u Gigabyte) - płyty padały. Dual bios też nie zadziałał. Ostatecznie ja oddałem swoją GA-EX38-DS4 do przeprogramowania BIOSu przez programator zaś koledzy zwykle odsyłali je do wymiany na gwarancję. Po tym przypadku kompletnie straciłem zaufanie do Gigabyte i kupiłem Asusa P5E też na X38 (wtedy nie było jeszcze P45). Tu masz przykładowe wątki gdzie występują wymienione problemy z tymi płytami Gigabyte: 1, 2 Edytowane 28 Stycznia 2009 przez Cavea Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jareqsz Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 Co do GA-EX38-DS5 to nie wiem, ale akurat pozostałe dwa wymienione modele sprawiły taką niespodziankę mnie i wielu innym osobom (też na tym forum i na innych zagraniczych) że po upgrade biosu płyta działała Ok, ale po wgraniu poprzedniego biosu (bo nowszy nie zawsze znaczy lepszy u Gigabyte) - płyty padały. Dual bios też nie zadziałał. Ostatecznie ja oddałem swoją GA-EX38-DS4 do przeprogramowania BIOSu przez programator zaś koledzy zwykle odsyłali je do wymiany na gwarancję. Po tym przypadku kompletnie straciłem zaufanie do Gigabyte i kupiłem Asusa P5E też na X38 (wtedy nie było jeszcze P45). Tu masz przykładowe wątki gdzie występują wymienione problemy z tymi płytami Gigabyte: 1, 2 W takim razie którą płyte z x38 najlepiej wybrać ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 Ale już Ci pisałem że CF to zbędny bajer. Jak będziesz chciał zmienić to sprzedaż starą i kupisz szybszą. A do quada P5Q Pro lub -E. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jareqsz Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 Ale już Ci pisałem że CF to zbędny bajer. Jak będziesz chciał zmienić to sprzedaż starą i kupisz szybszą. A do quada P5Q Pro lub -E. Na poczatku też właśnie myślalem nad p45 i asusem p5q-e, ale później sie zastanowiłem nad x38 ponieważ jest mniej wiecej w tej samej cenie co p45 a oferuje jednak troche wiecej. No chyba że jest jakiś istotny powód za tym żeby kupić coś z p45? A i dlaczego uważasz że CF to 'zbedny bajer' przecież zamiast kupywać nowa kartę zawsze można dołożyć drugą taka sama przykładowo po roku będzie kosztować już o wiele mniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scyzor 663 Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 CF złe bo: ciepło ciasno drogo dużo W marny wzrost wydajności (nie wszystkie gry obsługują) a w czym P45 jest lepszy??? chlodniejszy wydajniejszy (tu rożnica jest minimalna) lepsze OC tańszy a od biedy (może i nie od biedy bo róznica to 5-10%) CF też ładnie działa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jareqsz Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 CF złe bo: ciepło ciasno drogo dużo W marny wzrost wydajności (nie wszystkie gry obsługują) a w czym P45 jest lepszy??? chlodniejszy wydajniejszy (tu rożnica jest minimalna) lepsze OC tańszy a od biedy (może i nie od biedy bo róznica to 5-10%) CF też ładnie działa Ok. A więć co byś polecił z p45 oprócz asusa p5q-e (oczywiście mniej wiecej w tej samej cenie co ten asus)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scyzor 663 Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 p5q pro ep45-ds3/r lanparty dk 45 jednak jak masz kase na p5q-e to bierz ewentualnie dk 45 plus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...