^NiuNiek^ Opublikowano 12 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2002 Mam pytanko czy ktos na k7s5a podkrecil proc w jakis sposob?? Probowalem za pomoca soft fsb ale na 1100(fsb148) sie wysypuje po jakims czasie :evil: Jak na tej plycie cokolwiek zdzialac?? Moshe ktos mi pomoze bi juz niemam nerwow WOGOLE NIE MOGE RUSZYC MNOZNIKA SPOD BIOSU ,a magistrala w biosie tylko 133max!!!!! JaQ puscic tego Atlona wyzej helppppppp meee ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
que_pasa Opublikowano 12 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2002 najlepiej zmienić płytę, a jak nie masz kasy to poszukaj nieficjalnego biosu, linki są w poprzednich postach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siqer Opublikowano 12 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2002 Softem wiele nie zdzialasz. Sciagnij sobie najnowsze biosy z mozliwoscia podkrecania szyny. A najlepiej wejdz tutaj http://www.ocworkbench.com/hardware/elite/.../k7s5amodp1.htm Chyba jedyny i najlepszy mod do tej plyty. Bios znajdziesz rowniez na tym serwisie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^NiuNiek^ Opublikowano 12 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2002 zabardzo niefiem jak flashowac ami ,awarda potrafie ate z ami cos mi nieidzie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr_Dres Opublikowano 12 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2002 Wszystko co do flashowania biosa jak i nowe biosy masz tutaj->http://k7s5a.republika.pl/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siqer Opublikowano 12 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2002 zabardzo niefiem jak flashowac ami ,awarda potrafie ate z ami cos mi nieidzie Nie przejmuj sie. To jak z awardem tylko innym programem flasciach!esz :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^NiuNiek^ Opublikowano 12 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2002 ktory biosik polecacie? mam k7s5al jest troszku tych biosow i z ktorej stronki mam pobierac? http://forum.ocworkbench.com/ocwbcgi/ultim...i?ubb=forum&f=4 http://k7s5a.republika.pl/ :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siqer Opublikowano 12 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2002 Wez ten http://k7s5a.republika.pl/Biosy/Chb0429.zip jesli masz plyte bez zintegrowanej sieciowki lub ten http://k7s5a.republika.pl/Biosy/Chb0429l.zip jesli masz takasieciowke. Jesli uzywasz tej sieciowki, to zanim sflesciach!esz, sciagnij pliczek ID_lan czy jakos tak ze strony www.ecs.com.tw bo po update biosu stracisz adres MAC karty sieciowej. Ten adres sprzetowy masz napisany na plycie a dokladnie na gniezdzie od muzycznej - spisz go :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siqer Opublikowano 12 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2002 Wez ten drugi bios - dopiero teraz zobaczylem, ze masz plyte z lanem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^NiuNiek^ Opublikowano 12 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2002 thx a i jeszcze pyt jak podkreciles swojego tylko magistrala? i jak zmieniales napiecie tak jak na tej www co mi podales? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siqer Opublikowano 12 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2002 Po prostu masz po update'cie zmiane szyny w biosie :D A co so napiecia, to wladowalem rezystor 18K pomiedzy 1 a 7 nozke kontrolera napiecia i zamalowalem wszsytkie mostki L11 na procku olowkiem. Wszsytkie mostki polaczone na L11 daja 1.85V, a rezystor dociaga do 2.016 :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^NiuNiek^ Opublikowano 12 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2002 update poszedl jak z platka 8) a mam jeszcze jedno pyt na jakiej fsb chodzi twoj duronik? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackk Opublikowano 12 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2002 No mi się nieźle na tej płytce kręci athlon. Tylko ja na szczęście wziełem A 1000 na magistrali 100 Mhz. I do 1333 kręci się bez problemu (nawet biosa nie musiałem zmieniać) a na 1500 musze podnieść napięcie do 2V. Na 1666 nie działa wogle nie chce się włączyć i to pewnie wina płyty bo ona już przy 166 Mhz ledwo wyrabia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^NiuNiek^ Opublikowano 12 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2002 jeszcze jedno czy jak A1000 puszcze na 1.85volta (normalnie ma 1,74)czy sie nie sfajczy ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siqer Opublikowano 13 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2002 update poszedl jak z platka 8) a mam jeszcze jedno pyt na jakiej fsb chodzi twoj duronik? Duron ma standardowo 100Mhz u mnie ma 133.9Mhz :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siqer Opublikowano 13 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2002 jeszcze jedno czy jak A1000 puszcze na 1.85volta (normalnie ma 1,74)czy sie nie sfajczy ??? Taka mozliwosc jest wykluczona :D 1.85 to jeszcze psecyfikacja AMD. Przy 2.3V to bym sie dopiero zastanowil czy to nie za duzo :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 13 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2002 jeszcze jedno czy jak A1000 puszcze na 1.85volta (normalnie ma 1,74)czy sie nie sfajczy ???NIe powinno być najmniejszych problemów. Ale oczywiscie pamiętaj o dobrym chłodzniu. Do tego althlona to w zupełności titanik wystaczy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^NiuNiek^ Opublikowano 13 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2002 jaka jest dopuszczalna temp po podkreceniu? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 13 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2002 jaka jest dopuszczalna temp po podkreceniu?Zwarzywszy że thunderbirdy bardzo się grzeją myślęże max powinien oscylowaćna full load w granicach 60 stopni. Ale jak się uda to trzymaj tak koło 55 (albo mniej). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^NiuNiek^ Opublikowano 13 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2002 Dostepna jest tez wersja biosu z włączonym (fastwrites) co to jest?? Chb0429f.zip Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siqer Opublikowano 13 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2002 jaka jest dopuszczalna temp po podkreceniu?Zwarzywszy że thunderbirdy bardzo się grzeją myślęże max powinien oscylowaćna full load w granicach 60 stopni. Ale jak się uda to trzymaj tak koło 55 (albo mniej). Generalnie im mniej tym lepiej :wink: Ale lepiej nie przekraczaj w max obciazeniu tak okolo 50C-55C U mnie na WC proc chodzi od 34 - idle, do 44 - stress przy takcie 1000@1339 i napieciu 2.016. Ale nie martw sie, ze na coolerze bedziesz mial wiecej :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^NiuNiek^ Opublikowano 13 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2002 puscilem proc na fsb142 i w gore (Vcore1,85) i sie wysypuje mam winde me i przy wczytywaniu mam boty albo jakies smieszne niebieskie okienka mam 256ddr by elixir + 128 ddr by spectek(memorki szly na tej samej szynie) probowalem jeszcze (proc 160 a memory 120)i dalej to samo czyzby zamale napiecie? a i co to za bios "Dostepna jest tez wersja biosu z włączonym fastwrites Chb0429f.zip " co to jest te fastwrites??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackk Opublikowano 13 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2002 Weź większe napięcie u mnie powyżej 133 Mhz nie był staabilny gdy napięcie było mniejsze niż 2V. Po zmianie napięcia do tych 2V temp skoczyła o jakięs 8 stopni. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...