Skocz do zawartości
kukucz

Ile Za Core 2 Extreme Qx9770 Czy Lepiej Core I7 940 Lub 965

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

przymierzałem sie do zmiany komputera, chiałem kupić Core I7 940 lub 965, jakąs płytkę X58, pamięci i Geforce GTX 295 lub 2x GTX 285.

Ale znalazłem taką aukcję na Allegro z procesorem QX9770:

http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=544003848

Mam płytę Gigabyte GA-EP45-DS3R, 4GB DDR2 800MHz, zasilacz Chiftec 850Watt, Geforce 8800GT i tak sobie myślę, że zamiast kupować prawie nowy komputer i pozbyć się starych części, mógłbym dokupić wyżej wspomniane kartę/karty i QX9770. Musiał bym sie pozbyc tylko starego procka i 8800GT.

Chyba miałbym mniej problemu niż wydać gotówke na Core I7 i odsprzedać stare graty.

QX9770, jak poszperałem po testach, wacha się z wydajnością na poziomie Core I7 920/940 ( a nawt gdzie niegdzie dobija do 965) .Jak myślicie do jakiej ceny tego procesora było by to sensowne ? Bo w Komputroniku widziałem cene 4700 zł. Nie wiem czy sie opłaca a jak tak to do jakiej kwoty opłacała by mi sie go kupić ?

Chiałbym miec mocnego procka żeby karta/karty mi się nie dławiły.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proszę Cię, na Allegro znajdziesz QX9770 za 1500-2000, a Ty patrzysz po Komputronikach itp? o_O

Co do 'do jakiej ceny brać' - znajdziesz za 1500 bierz, znajdziesz za 2000 zastanów się czy warto :)

Edytowane przez i386

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi