lukc85 Opublikowano 12 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2013 (edytowane) http://allegro.pl/pa...2990782536.html to jest zupełnie to samo wystarczy wyciagnac 7 linek ze srodka i mamy fajny oplot nylonowy, cena u darmacza 2 razy tyle bo sam kupowałem i wiem co on daje, na allegro połno tego paracord wystarczy wpisac Edytowane 12 Lutego 2013 przez lukc85 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elder Opublikowano 13 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2013 Jak oceniasz podatność na mechacenie i zaciąganie się tej odmiany oplotu z oferty w allegro w porównaniu do Bitfenixa (kiepski) a Techflex Multifilament (jeden z najlepszych jakościowo - mam przewody audio od DAC/AMP nim oplatane) ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxikas Opublikowano 15 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2013 Też jestem ciekaw jak wygląda sprawa z jakością tego oplotu i przede wszystkim czy rzeczywiście jest to nylon czy jakiś materiał nylonowo-podobny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOLA.K Opublikowano 21 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2013 (edytowane) Kupiłem na dwóch różnych aukcjach czarny paracord , oplot jest wytrzymały nic się nie zaciąga jak dla mnie rewelacja . Ten na dole wydaje mi się lepszy. Cena obydwu 1.35 zł /m. Przepraszam za jakość zdjęcia ale robione telefonem . Edytowane 21 Lutego 2013 przez KOLA.K Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrchak Opublikowano 22 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2013 (edytowane) Od kogo brałeś te paracordy? Bo też planuję tego trochę kupić Edytowane 22 Lutego 2013 przez Qrchak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukc85 Opublikowano 27 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2013 oryginalny z USA http://allegro.pl/paracord-550-linka-spadochronowa-black-krakow-i3051593413.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elder Opublikowano 2 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2013 Testowałem oplot od Darmacza Techflex SHD i Premium Extreme ale ciekawi mnie jak ten z allegro wypada w porównaniu z Techflex ...możesz na ten temat coś napisać? Chodzi mi o test na zaciąganie o krawędzie budy i mechacenie przy spinaniu taśmami Velcro. Ciężko te linki z oplotu wyciągnąć przy 60cm odcinkach odciętych ze szpuli? Potrzebuję to do bencha więc lekkiego żywota nie będzie miał. Seryjne kabelki Seasonica SS1000XP Platinum są festyniarskie i sztywne jak patyki stąd pomysł na oplot i recabling. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukc85 Opublikowano 5 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2013 sprawdzałem troche się zaciaga o te tasmy, tego Techflex nie miałem to nie wiem jak wykonany, linki łatwo wyciagnać nawet z odcinak 2m Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elder Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2013 Dzięki za info i fotkę. Jednak do katowania w benchu oplot paracord bez względu na wersję jest za delikatny. Widzę że sztywny/twardy oplot typu MDPC lub Scorpion itp jest lepszym wyborem jak często majstruje się w kablach i potrafi znieść szarganie bez trwałych uszkodzeń. Techflex Multifilament też daje się rzepami velcro zaciągnąć czy uszkodzić mechanicznie o krawędź mobotray. Z Paracord 550 bezpośrednio nie porównałem tylko z Nylon Premium i wrażliwość na velcro i ostre krawędzie blach podobna. Trzeba zdecydować co ważniejsze z oferowanych możliwości danego oplotu,generalnie nie ma produktu bez wad... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ivanov Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2013 Dla mnie do użytku heavy-duty najlepszy jest Scorpion :) Bardzo wytrzymały, a przy tym wygląda naprawdę super. W dodatku wersja biała praktycznie wypala oczy Wprawdzie nie miałem w ręku, ale widziałem prównanie - biały MDPC wygląda przy nim jak zżółknięty szajs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...