Yankesowy Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 Zakładając, że jest to mój pierwszy post na forum, dość niegodną sprawą jest proszenie o pomoc, aczkolwiek śledząc dyskusje na temat zestawów, które są tutaj przestawianie (zaglądałem również do poradnika, lecz nie rozwiało to moich wątpliwości), postanowiłem zapytać wprost: Czy dla konfiguracji: -> Phenomx X4 9850 Black Edition -> Geil 4 GB DDR2 800 Dual Channel Kit Ultra -> Gigabyte GA-MA770-DS3 (Khem, tak, musiałem na czymś zaoszczędzić..) -> Gigabyte HD 4850 1GB 256 PCI-E GDDR3 Multicore Lepszym zasilaczem będzie... Chieftec GPS-500AB-A ATX 500 http://proline.pl/sklep.php?prodid=CHIEF+GPS+500AB-A czy.. OCZ StealthXStream 600W http://allegro.pl/item543352966_elektrowni...tream_600w.html W pierwszym przypadku mamy 16A na jednej z lini +12V, natomiast w drugim na obu mamy do czynienia z 18A. Wprowadza to nieco zmieszania. Komputer będzie wykorzystywany do wszystkiego, nie ukrywam, ze przycisne go też GTA IV ostro, także chciałbym sobie czyste sumienie w sprawie niewydolności zasilacza. Aczkolwiek wolałbym wszystko zakupić w jednym sklepie (Chieftec -> Proline, jak reszta elementów, OCZ pochodziłby z innego lokalu), aby nie rozdrabniać się później w przypadku reklamacji, chociaż stanowi to pomniejszy dylemat. Teoretycznie w kalkulatorze wyszło mi zapotrzebowanie 547W dla tego sprzętu przy 90% obciążenia (podłączona jedna nagrywarka DVD i dwa dyski pod IDE) PS. W proline zwyczajowo próbowali wcisnąć Rasurbo ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Villentretenmerth Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 Phenomx X4 9850 Black Edition - ok 90W Geil 4 GB DDR2 800 Dual Channel Kit Ultra - ok 20W Gigabyte GA-MA770-DS3 (Khem, tak, musiałem na czymś zaoszczędzić..) - ok 25W Gigabyte HD 4850 1GB 256 PCI-E GDDR3 Multicore - ok 115W + dwa dyski pod IDE = ok 30W + palnik DVD = 15W razem w max stresie ok = 295W MAX poboru pradu. Dobry 450W zasilacz będzie w zupełności wystarczający. Z tych dwóch co podałes wziąłbym szefa. ps. a "kalkulatory" to sobie możesz ..... wyrzucić przez okno na zieloną trawkę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pebbl9 Opublikowano 6 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2009 a moze to? http://www.emarket.pl/pricelist/Item.aspx?PID=C9800286 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 6 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2009 (edytowane) Z tych dwóch lepszym wyborem byłby ten OCZ (robiony jest przez Fortrona). Ew. BeQuiet SP 450W. Edytowane 6 Lutego 2009 przez Miguel707 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 6 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2009 Ale w OCZ do wymiany bedzie wentyl ;] Sa dosc uciazliwe ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 6 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2009 (edytowane) Dlatego też zaproponowałem BQ. PS. Czy zestaw już jest kupiony? Edytowane 6 Lutego 2009 przez Miguel707 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yankesowy Opublikowano 6 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2009 Szczerze mówiąc dla mnie cichość pracy nigdy nie miała znaczenia, jestem przyzwyczajony do zestawów chodzących jak odkurzacz, także trakuję te kwestię nieco po macoszemu. Ostatecznie zdecydowałem się na Chiefteca, z racji faktu, że i tak poza RAM'em w przyszłości nie zamierzam nic dokładać o wyższym zapotrzebowaniu mocy. Dziękować za opinie, temat do zamknięcia :>. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...