Oscare Opublikowano 6 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2009 (edytowane) Tak więc poszukuje dobrych drukarek (sprawdzonych firm) * Laserówki lub atramentówka z duplexem automatycznym kolorowych do 2tyś o dużej szybkości wydruku * Urządzeń wielofunkcyjnych do 2.5tyś atrament lub laser z duplexem kolor (Z faxem) * Drukarek a3 atramentowych i laserowych 2-2.5tyś kolorowych. Zawsze miałem przekonanie do HP i OKi (jeśli chodzi o rozwiązania biznesowe) Ale jeśli ktoś ma do polecenia inne firmy to na prawde jestem całkowicie otwarty. :) Edytowane 6 Lutego 2009 przez Oscare Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyberdave Opublikowano 6 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2009 Z drukarek polecam Gestetner. Używamy ich w firmie i są bardzo wydajne i łatwe w eksploatacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oscare Opublikowano 6 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2009 Z drukarek polecam Gestetner. Używamy ich w firmie i są bardzo wydajne i łatwe w eksploatacji.Mam w pokoju GX3050n żelowa, i moim zdaniem nie daje rady:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ogre Opublikowano 9 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2009 Tak więc poszukuje dobrych drukarek (sprawdzonych firm) * Laserówki lub atramentówka z duplexem automatycznym kolorowych do 2tyś o dużej szybkości wydruku * Urządzeń wielofunkcyjnych do 2.5tyś atrament lub laser z duplexem kolor (Z faxem) * Drukarek a3 atramentowych i laserowych 2-2.5tyś kolorowych. Zawsze miałem przekonanie do HP i OKi (jeśli chodzi o rozwiązania biznesowe) Ale jeśli ktoś ma do polecenia inne firmy to na prawde jestem całkowicie otwarty. :) Co do pierwszej drukarki to zerknij na Epsona B500DN. To atramentówka kolorowa formatu A4 dużo tańsza w użytkowaniu niż laser kolorowy. Kosztuje ok 2 tys zl i ma 4 osobne tusze. Można używać do niej tuszy o wydajnościach do 7 tys stron każdy (są po ok 200 zł sztuka). Sama drukarka ma dupleks. Drukuje ok 30 str na minutę przy obciążeniu miesięcznym 20 tys stron. Tu masz więcej danych na jej temat: http://www.epson.pl/internetLive/dctm/cont...00-PL.inter.jsp A tu jej eksploatacja: http://www.centrumdruku.com.pl/eksploatacj...0dn.cd?material Co do trzeciego typu drukarek to podaj proszę zastosowanie tej drukarki A3 (projekty tupu CAD czy zdjęcia) oraz przewidywane nakłady Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oscare Opublikowano 9 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2009 Co do pierwszego, to głównie nacisk jest na drukowanie w czerni, a kolor sporadycznie. Nacisk odgórny na laser. Co do trzeciego, są to mapy, dlatego też nie wy magana jest super extra jakość, a raczej niezawodność. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...