spider3k Opublikowano 6 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2009 Kupilem niedawno laptopa, zainstalowalem Windowsa Vista Home Premium itd. Problem jest w tym ze laptop wlacza mi sie okolo 2-3 minuty do pelnej gotowosci! Czy jest to normalne? Dziekuje za odpowiedz. PS W autostarcie powylaczalem wszystkie niepotrzebne badziewia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 6 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2009 Zrób reinstall z recovery. Długie uruchamianie Visty na laptopie nie jest nowością, zależy jeszcze od sprzętu ... u mnie trwa to też kolo minuty-dwóch. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ancient Opublikowano 6 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2009 IMO jeżeli po uruchomieniu system nie ma zawieszeń i zamuleń to źle nie jest. Jakiego masz antywirusa? np. Kaspersky zaraz po uruchomieniu systemu skanuję pamięć i sektory startowe dysku co samo trwa ok. 1 min , uruchamianie Visty jest również spowalniane przez duża ilość gadgetów w sidebarze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 6 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2009 E tam, ja mam standardowo avasta, który działa o wiele wiele szybciej niż na przykład f-secure czy kaspersky, sidebara nawet nie próbuję uruchomić, ponadto zawsze wyłączam niepotrzebne programy i procesy z autostartu. O ile na stacjonarce, która ma nieporównywalnie wyższą wydajność to naprawdę przynosi wyczuwalne zmiany to na laptopie nie zawsze. Pamiętaj, że wraz z systemem uruchamiają się najróżniejsi asystenci i pakiety oprogramowania dołączone wraz z systemem przez dostawcę sprzętu, co w znaczny sposób oddziaływuje na wydajność i czas uruchamiania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spider3k Opublikowano 6 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2009 Antyvirus to McCaffe, w autostarcie pozsotawilem najwazniejsze rzeczy. Mowicie, ze powolny start jest normalny? Jutro zrobie reinstal albo zainstaluje windowsa xp ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy05 Opublikowano 7 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2009 dlatego na viscie malo kiedy klikalem shutdown :) hibernacja i jazda dalej, pozniej zmienilem na 7 i z hibernacji wlacza sie podobnie jak normalny start wiec teraz to zwisa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spider3k Opublikowano 7 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2009 Problem naprawiony, wystarczyło ponownie zainstalować system :) Teraz się włącza okolo 20-30 sekund. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...