Skocz do zawartości
Adler91

Modernizować Czy Kupować ;p

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio padła mi karta grafiki w kompie i zastanawiam się czy opłaca sie ładować do tego configu, którego mam w sigu kase czy może lepiej by bło przeskoczyć na nową platforme? Chodzi mi o pierwszy konfig, czy po włożeniu x2 i troszke więcej pamięci oraz jakieś dwie mocne karty graficzne zrównał bym sie np. z takim samym Athlonem ale na AM2?

Nie mam zbyt dużo floty do zagospodarowania więc jak narazie przesiadł bym się na Asusa M3N78 GF8200, Athlon 64 x2 5000+ i 2GB Kingston 664, całość w proline wyszła by mnie 645zł.

Czy ta integra jest szybsza od takiego 7600GT? Czy taki sam poziom?

Co o tym myślicie, może jakaś inna propozycja?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No okaże się za parę dni ile będe miał dokładnie floty do dyspozycji, ale liczę że płyta główna coś w okolicach 300zł bym brał +/- 50zł. Procka jak narazie to napewno będe brał tego słabiutkiego Athlona i jakieś tanie pamiatki, jakie byście polecali? już dawno nie jestem w temacie

hmm co do płyty to sie okaże bo może bez integry sie obejdze gdyż dostałem nową karcioszke Radeona 4350, i nie wiem czy ją zwrócić do sklepu i te pieniadze dołożyć do płyty głónej z integrą?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi