Neo_x Opublikowano 9 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2009 Witam. Mam problema.. nigdy nie korzystalem z uslug kuriera.. tzw: nigdy nic nie wysylalem kurierem (moze to i zabawne ale nigdy nie mialem takiej potrzeby ;) ). Mam do wyslania amortyzator.. ktory wazy mniej jak 7 kilo... ze 30 cm dlugosci tak na oko... Nie jest to jakas cenna przesylka... ale jak zginie to sobie wlosy z glowy powyrywam bo ciezko to dostac ;) Dlatego jakos nie widzi mi sie tego wysylac poczta... a moze jednak warto? Paczka musi dojsc z Warszawy do Gdanska... najlepiej w ciagu 2-3 dni. Jakiego kuriera byscie polecili z wlasnego doswiadczenia? Ktory mi paczki nie pogryzie, podepcze czy obsika? Przegladalem stronke DHL-a to musze liczyc sie z kosztami rzedu 30 zl... Cos tutaj widze ze jest mozliwosc ze kurier przyjedzie po paczke do mnie... jak to wyglada? Czlowiek pobiera ode mnie kase z gory rozumiem nie? Tylko ze w godzinach do 18... co odpada poniewaz do 18 pracuje i w domu jestem pozniej. Jest mozliwosc ze ja paczke naszykuje a moze ja przekazac razem z kasa ktos inny z domu niz ja? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 9 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2009 Ja wysyłałem w sumie UPS, DHL, DPD, siódemka i pewnie jeszcze innymi. Nigdy nie miałem problemu żeby paczka została zniszczona podczas transportu. Przeważnie dzwoni się i umawia na odbiór na daną godzinę (przedział czasowy od 2-4h w zależności od firmy). Może nadać obojętnie jaka osoba, ważne żeby ktoś był. Po 18 raczej się nie uda kuriera zmusić po odbiór paczki. Cena 30zł, to raczej standard. Teraz raczej nie uda się wysłać paczki na koszt odbiorcy, bez podania numeru klienta. Przynajmniej DHL i UPS tego, żądają. Czas dostawy, przeważnie jeden dzień chociaż zdarzają się rodzynki, kiedy to paczkę trzymają na magazynie przez 2-3 dni z niewiadomej przyczyny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wistler Opublikowano 9 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2009 (edytowane) Może ktoś inny wysłać paczkę, byleby pieniądze były. Przyjeżdża kurier pod wskazany adres, powinien wcześniej zadzwonić, że się niebawem zjawi, choć nie zawsze to ma miejsce. Dostajesz potwierdzenie nadania i wsio. Ja trochę z usług kurierskich korzystam, jedyne zastrzeżenia mam do Siódemki. Nie zdarzyło mi się nigdy, żeby towar wysłany/odebrany, był uszkodzony. Edytowane 11 Lutego 2009 przez wistler Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 9 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2009 Ja trochę z usług kurierskich korzystam, jedyne zastrzeżenia mam do Siódemki. Nie zdarzyło mi się, żeby towar wysłany/odebrany, był uszkodzony.Rozumie, że chodzi o to że za każdym razem był uszkodzony? Ja z tego co pamiętam to z reguły kurier nie dzwoni o której będzie, chyba, że się spóźni lub w ogóle nie przyjedzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 9 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2009 (edytowane) Widze ze DHL ma kilka punktow w warszawie gdzie mozna nadac paczke.. W takich punktach cos sie dodatkowo doplaca? bo szczerze to widze ze nie sa to ogolnie tylko punkty DHL ale np: kafejka internetowa... Edytowane 9 Lutego 2009 przez Neo_x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DdK Opublikowano 9 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2009 (edytowane) Ja polecam DHL , nie mialem z nimi zadnego problemu (GLS w sumie tez ale przetrzymywali paczke przez 1 dzien na magazynie) jednego dnia wyslana na drugi dzien doszla nienaruszona itemka o wartosci kolo 3tys zl :), kuriera mozna nawet przez www zamowic jeno wtedy nie jest pewne czy bedzie na ustalona godzine , u mnie sie troche spoznil ;p poza tym wszystko ok. btw. czy nie ma juz podobnego tematu ? -> http://forum.purepc.pl/Osla-laczka-f7/Firm...na-t196349.html ;> Widze ze DHL ma kilka punktow w warszawie gdzie mozna nadac paczke.. W takich punktach cos sie dodatkowo doplaca? bo szczerze to widze ze nie sa to ogolnie tylko punkty DHL ale np: kafejka internetowa... Nie, nic sie nie doplaca w takich punktach , po prostu przynosisz , odbieraja, pytaja o dane i wysylaja w ten sam lub na drugi dzien w zaleznosci czy kurier juz byl czy nie. Jedyny minus w sumie w tych punktach ( tak przynajmniej bylo u mnie) ze jesli masz cos niewymiarowego to nie przyjma Ci w Twoim opakowaniu bo i tak musza to do swojego wrzucic a moze takiego wymiaru np. nie byc wtedy nie przyjma , przynajmniej mnie sie tak zdarzylo (ladna pani wtedy polecila mi zamowic kuriera do domu ;>) nie wiem czy to powszechna procedura ;p Edytowane 9 Lutego 2009 przez DdK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 9 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2009 btw. czy nie ma juz podobnego tematu ? -> http://forum.purepc.pl/Osla-laczka-f7/Firm...na-t196349.html ;> O masz... ja szukalem pod slowem kurier, przesylki.. ale tego tematu nie wyrzucilo :) No nic... dowiedzialem sie to co chcialem wiedziec... wiec czuje ze tak czy siak musze sie do punktu przejechac... zreszta widze ze jeden i tak mam po drodze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sakopolio Opublikowano 11 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2009 Dhl jest bardzo pewny, ale tam sa ceny bez vatu chyba, przyjezdza Pan i odbiera, wazy paczke na oko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Veilroth Opublikowano 11 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2009 DHL jst solidny, ale ceny ma przesadzone - przed wczoraj wysyłałem paczkę i zapłaciłem 44 złote. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 12 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2009 Wszystkie firmy kurierskie z którymi nie masz podpisanej umowy wywalają ceny z kosmosu ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 12 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2009 DHL jst solidny, ale ceny ma przesadzone - przed wczoraj wysyłałem paczkę i zapłaciłem 44 złote.Wiesz... dużo zależy od samej paczki. Podaj wymiary, masę, skąd, dokąd? Wtedy się okaże, czy przesadzona? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 13 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2009 bylem dzisiaj w dhl service point... o 17... i bylo zamkniete o_O solidnosc kurna.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 14 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2009 Jakby ktoś chciał skorzystać z kuriera (22zł brutto paczka na następny dzień) to zapraszam na PW. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...