phranzee Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2003 witam, szukalem, nie znalazlem. :wink: z uwagi na temperature nb na 8rda, nawet z nawiewem 92mm 7v, udalem sie do sklepu po cooler. pogadalem, niby wszystko ustandaryzowane, etc. zmierzylem rozstaw otworow na miejscu... ciut wezsze, no nic, moze linijka sie rozregulowala :wink: . w kazdym razie kupilem, no i oczywiscie mniejszy :? . udalo sie przyczepic - tzn z jednej strony oficjalny :) zaczep, z drugiej konstrukcja: - lepek srobki - podkladka - wieksza podkladka - orb - guma - mobo - guma - podkladka - nakretka przy czym gorna nakretka przyciska orba do plyty. wszystko sie trzyma i dziala :) wiec moje pytanie - jakie coolery nadaja sie na nb/sb w 8rda, skoro wg sprzedawcy wszystkie maja ten sam rozstaw (bylem w "sklepie patronackim" 4max'a :wink: ). druga sprawa, znalazlem cos na forum, ale jakos pogmatwane bylo :P : czy fan na 7v da sie monitorowac na mobo ? sprawdzalem, dla 5 i 12 dziala, dla 7 nie. chodzi o brak masy ? czyli pozostaje ukladzik lub dioda i wszystko z 12v ? pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2003 przy 7V za mase robi przewod 5V z molexa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2003 przy 7V za mase robi przewod 5V z molexa to wiem, chodzi mi o to, ze jak wiatrak jest na 7v to nie jest monitorowany przez plyte :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2003 albo cisza albo monitoring :) wybor nalezy do Ciebie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2003 albo cisza albo monitoring :) wybor nalezy do Ciebie :D wiesz, albo calkowita cisza I monitoring - 5v :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2003 To widze że wszyscy tak mają mi na 7 V tesh nie odczytuje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2003 To widze że wszyscy tak mają mi na 7 V tesh nie odczytuje... czyli trzeba sie zabrac za siakiegos rheo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Właśnie ciekawe jak to idze przez Rheobusa czy jak właśnie się da na 7V czy wtedy odczytuje ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2003 mozna uzyc przelotki od wentylatorow zalmana :) podpinasz ja miedzy MoBo a wiatrak i mi spowolnilo tytna 80mm z 2800 do ~2000 i oczywiscie zostawilo monitoring :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Właśnie ciekawe jak to idze przez Rheobusa czy jak właśnie się da na 7V czy wtedy odczytuje ??? jezeli zasilanie wezmiesz z 12 i 0 to monitoring bedzie. nie chodzi mi o przelaczanie miedzy 7 a 12, tylko o obnizaniu napiecia z 12 w dol. mam racje ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...