Skocz do zawartości
Goto

Physic X Dla Ati?

Rekomendowane odpowiedzi

Fizykę powinien liczyć czwarty rdzeń CPU, kwestia optymalizacji - a 4 rdzenie to dziś standard się powoli robi w maszynach do gier.

Teoretycznie tak, ale po co ma procek liczyć jak może to zrobić tania grafa skuteczniej. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie. Np. Mirror's Edge z PhysX wygląda pięknie

Inaczej.

Mirrors Edge bez PhysX wygląda jak gra sprzed 7 laty.

Filmik porównawczy mnie zaskoczył negatywnie, bo widać wyraźnie, że efekt jest zablokowany na siłę gdyż takie "efekty" to niejedna ma gra bez psychola.

Przypomnijcie sobie jeszcze ceny PPU...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kee??? Jak dla was jakiś dymek , troche kurzu, folie i troche lepiej rozsypujące się szkło to mega różnica , to ja wymiękam :lol2:

@trymek chyba pogieło cie z tym stwierdzeniem , że bez physix gra wygląda jak sprzed 7lat. Jak się gra, to wogóle nie zwraca się uwagi na takie szczegóły , bo grafika sama w sobie się nie zmienia i jest bardzo dobra.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja uważam, że PhysX dodaje do grywalności, ale nigdy wcześniej nie widziałem gry, która by go tak wykorzystywała jak np. ME, dlatego jestem ciekawy sposobu Sidebanda na używanie w grze efektów PhysX na grafie ATI. Mało gier obsługuje PhysX, ja mam grafę HD 4870x2 i zdaję się na Havok(No i tricki Sidebandowskie z PhysX :D ) . ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, nie. Rozmawiałem z Sidebandem na GG. Zapytałem go czy chodzi właśnie o ten sposób. Powiedział, że nie i całość się sprowadza do zmian w pewnych plikach chyba tylko. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie sie wydaje, ze problem z wydajnoscia lezy w ograniczeniach sterownikow nvidii, ktore to z wiadomych powodow nie moga pozwolic sterownikowi physix na uzycie 100% procesora. Jezeli ktos tylko obejdzie to ograniczenie to nawet karty typu 8400 beda w stanie dac dobre efekty jako druga karta w tandemie z Ati :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi