Skocz do zawartości
Gość delavego

NVIDIA GeForce GTX 400 / GTX 500 / GTS 400 (Fermi) - Temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

W gtx 460 gigabyte temperatura w idle nie zejdzie nizej niz 25 st C.

Juz probowalem u siebie :lol2:

sopi123... albo zwiekszysz napiecie na gpu albo zmienisz paste na gpu na liquid pro albo masz to co ja mialem czyli kiepski montaz czapki na gpu.

Z reszta i tak masz o niebo lepsza karte niz ja mam.

Jak 900 mhz masz stabilne, to wiecej bym nie uskutecznial.

To i tak dobry wynik jak na gigusia.

/.../

w gf104 z wersji 1gb zablokowane są tylko one? tmu, ropy nie?

.... Nie podano na razie szybkości taktowania poszczególnych elementów, wiemy natomiast, że GeForce GTX 475 skonstruowany w oparciu o układ GF104 ma posiadać 384 rdzenie CUDA, 64 TMU i 32 ROP a także 256 bitową magistralę pamięci.

Witajcie GTX 475 i GTX 485, żegnajcie GF106 i GF108 - gram.pl

Czyli pelny chip gf104 ma 64 TMU i 384 procesory cuda.

W gtx 460 jest 56 TMU i 336 procesorow cuda.

Sideband pisal, ze to jest w gtx 460 wyciete, wiec szans na odblokowanie ni ma :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzięki leven.

do płyt dodawali ale ja nawet do tej mojej nie dostałem heh Hmm ciekawe zamontowałem ten wentylator slim z scythe na tego hr 03 i jakos nie za bardzo to cos dało :/ temp w idlu jak miała 25tak ma dalej...

chciałes mostek sli do płyty bez wsparcia? :D z kartą nie było? to nie jest jakaś budżetówka... Edytowane przez bzzzzzz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A moze da sie zrobic taki myk jak z gtx 465 ?

Sam jestem ciekawy i jak faktycznie gf104 jest okrojony w gtx 460 1 gb, to szkoda by bylo go tak zostawiac.

Przecierz to udany chip i parenascie procesorow cuda nie powinno go zabolec.

Czekam na gtx 475 i bios do tej karty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tego co wiem to potrzeba mu mostek o jeden slot dłuższy.

Sopi, jednak możesz zawsze napisać czy przypadkiem nie mają tam dłuższych mostków.

A moze da sie zrobic taki myk jak z gtx 465 ?

Sam jestem ciekawy i jak faktycznie gf104 jest okrojony w gtx 460 1 gb, to szkoda by bylo go tak zostawiac.

Przecierz to udany chip i parenascie procesorow cuda nie powinno go zabolec.

Czekam na gtx 475 i bios do tej karty.

no przydałoby się. podejrzewam że ktoś mądrzejszy dałby radę przerobić bios tak aby chociaż spróbować odblokować te nie używane rdzenie i tmu.

lecz to zabawa narzędziami dla programistów, a nie dla graczy czy overclockerów :D

Edytowane przez bzzzzzz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

/.../

no przydałoby się. podejrzewam że ktoś mądrzejszy dałby radę przerobić bios tak aby chociaż spróbować odblokować te nie używane rdzenie i tmu.

lecz to zabawa narzędziami dla programistów, a nie dla graczy czy overclockerów :D

Pod warunkiem, ze TMU i CUDA nie sa fizycznie zablokowane.

Musi wyjsc gtx 475 na gf104 jak chip ma jeszcze zapas.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. testowal ktos ta grefike na gta IV lub mafia 2 ??

bo ja dzisaj instalowalem gta... i tak strasznie mi sie tnie ze az sie przerazilem....;/ wy taz tak macie ??

niech ktos to przetestuje z nie podrecona grafika na 1900x1080 i na wyskokich detalach.

prosze o szybka odp.. bo nie wiem czy cos mi sie stalo z prockiem.. czy kupilem wadliwa grafike..;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zanim zacznie ktoś znowu krzyczeć że na GTX4xx w BC2 jest problem użycia procesora i nie wykożystania GPU cały czas 100% to niech sobie posprawdza na innych kartach i zobaczy że to silnik

HD5770 identyczna sytuacja jak na geforcach

Dołączona grafika

3.2Ghz X4 955

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bo ja dzisaj instalowalem gta... i tak strasznie mi sie tnie ze az sie przerazilem....;/ wy taz tak macie ??

niech ktos to przetestuje z nie podrecona grafika na 1900x1080 i na wyskokich detalach.

prosze o szybka odp.. bo nie wiem czy cos mi sie stalo z prockiem.. czy kupilem wadliwa grafike..;/

raczej nie powinno. a podaj jaki masz proc i jaką wersję gtxa i na jakich ustawieniach grałeś (dokładnie podaj co i jak albo screen)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wlasnie nawet nie zaczolem grac.....;/ rozdzielczosc 1920x1080 domyslnie datale na right .

procek amd 5200 2,7 x2

ram patriot 4gb

ehh jak bym wiedzal ze beda takie problemy to kupil bym Radeona 5850 Gigabyte 1GB......

a teraz juz chyba nie wymienie nawet....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wlasnie nawet nie zaczolem grac.....;/ rozdzielczosc 1920x1080 domyslnie datale na right .

procek amd 5200 2,7 x2

ram patriot 4gb

ehh jak bym wiedzal ze beda takie problemy to kupil bym Radeona 5850 Gigabyte 1GB......

a teraz juz chyba nie wymienie nawet....

a słyszał o takim czymś jak dobór grafiki do procesora, kto przy zdrowych zmysłach ładuje takiego pokroju grafiki do takiego procesora,na HD5850 miał byś to samo jak nie gorzej bo jest wydajniejsza na DF
  • Upvote 1
  • Downvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ewentualnie sciągnij nowego patcha do gta tez miałem sciny i wcale nie trzeba 4 jajek do niego Tutaj ew. grafika wymaga 4 jajowca

a ze tak zapytam jaki jest rekord tej grafiki na rdzeniu ??

Edytowane przez sopi123

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale procesor powinien miec wysokie taktowanie w gta IV , gdy mialem jeszcze hd4850 to ponizej 3,5GHz na procku moglem zapomniec o plynnej grze. A e5200 jest duzo lepszy od athlona x2.

Edytowane przez Maciem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ewentualnie sciągnij nowego patcha do gta tez miałem sciny i wcale nie trzeba 4 jajek do niego Tutaj ew. grafika wymaga 4 jajowca

jakiego nowego patcha ?. napisz do mnie na pw i mi wytlumacz co i jak skoro miales tak samo...

ogolnie jestem zawiedzony myslalem ze bedzie kosmos... a tu lipa nie ma widocznej roznicy od 9800gt z ktorej sie przesiadlem....

to wszystko wina procka ?? czy po prostu ta karta jest tak malo wydajna ??

Edytowane przez XxMARIOxX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwna karta z tego gtx 475 będzie.

Na pewno bardziej opłacalna dla nv w produkcji od gtx 470, ale fizycznie słabsza.

Zapewne wydajność zostanie osiągnięta wysokimi standardowymi zegarami rdzenia.

Może się to wiązać z umniarkowanymi możliwościami o/c

Pozostaje jeszcze kwestia ceny.

Jeśli będzie tańsza od gtx 470 to ma to sens, inaczej chyba nie bardzo.

Wymienialibyscie evga gtx 275 ftw edycje na evga 460 gtx 768MB? bez doplat? Wydajnosc wiem ze podobna (znaczy moj gtx szybszy od niekreconej 460:) ale z tego co sie orientuje chlodniejszy i cichszy.

raczej tak- czego by nie mówić karta nieco szybsza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeszcze teraz bym tego nie robił. amd i nvidia ma wjechać z nowymi seriami. amd ma to zrobić na dniach. ewentualnie jakby portfel świerzbił wymieniłbym na tt 465. one chyba mają 100% odblokowalności :D gorzej z trafieinem sztuki która się będzie przyjemnie kręcić, ale i tak chyba źle z tym nie jest i trzeba mieć pecha żeby na taką trafić.

Edytowane przez bzzzzzz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wlasnie obawiam sie kolejnego spadku cen starszych kart i cos mi mowi zeby sprzedawac 275, mam kupca za 550 zl - wrzucalem 2 razy na allegro i kiszka, a chcialem ok 650 za nia dostac. Widze ze to raczej nie osiagalne :) Obawiam sie po prostu ze po premierze nowych radkow, ceny starych kart jeszcze o 50-100zl spadna, jak te nowe beda tanie, i cala reszta 460-470 potanieje...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wlasnie obawiam sie kolejnego spadku cen starszych kart i cos mi mowi zeby sprzedawac 275, mam kupca za 550 zl - wrzucalem 2 razy na allegro i kiszka, a chcialem ok 650 za nia dostac. Widze ze to raczej nie osiagalne :) Obawiam sie po prostu ze po premierze nowych radkow, ceny starych kart jeszcze o 50-100zl spadna, jak te nowe beda tanie, i cala reszta 460-470 potanieje...

Sprzedaj za 550 i kup modowalnego gtx 465- twintechy wyszły, ale są na alelgro Pov-y ;)

699zł to nie majątek, a karta znacznie szybsza po modzie na gtx 470 ;)

ceny się znieniają raczej z powodu korzystniejszego kursu.

jak chcesz to opylaj i przesiedź te kilkanaście dni czy tam miesiąc na jakimś padle za grosze i kup radka 6850 (powinien mieć +- wydajność 5850)

po 1 polecasz coś czego jeszcze nei testowano

po 2 nie znamy ceny- może być podobna do 5850

po 3 za kilkanaście dni to jest premiera,ale dostepność z pl to mogą być kolejne dni lub tygodnie...

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dlatego piszę "miesiąc"

i szczerze wątpię aby były znacząco wolniejsze. natomiast ceny chyba wypłynęły, a jeśli będą inne to i tak za kilkanaście dni jest premiera ;) tak czy siak wybór jest prosty. 465 (a śmieli się zemnie że nie będzie modowania xD) albo czekać do premiery. tak czy siak chyba lepiej czekać do premiery ;)

a i tt powinny sie jescze pojawić.

Edytowane przez bzzzzzz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi