Asterixs Opublikowano 11 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2009 Witam. Moja płyta to GIGABYTE GA-EX58-DS4 INTEL CORE i7 1366 BOX Obudowa Tracens Sagita Lux Mam troszku problem z podpięciem usb i fireW z obudowy do płyty głównej. Dwa wychodzące kable usb z obudowy podpiąłem pod jeden port usb na płycie głównej, rozumię że takie podpięcie to dwa osobne usb ? myślę że dobrze podpiąłem ? Jeżeli chodzi o fireW, to proszę zerknąć na zdjęcia, wg. specyfikacji płyty nie ma oznaczenia nazw trzech kabelków od fireW z obudowy, zdjęcie ze schematem obudowy zamieszczam poniżej, jak waszym zdaniem ma być to wszystko podpiete ? Wszystko macie dobrze widoczne i myślę że pomożecie mi w tym problemie. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borbo Opublikowano 11 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2009 też miałem problemy z podpięciem mojej starej mobo z budą napisze tak jak na moje oko wszystko dobrze podpiąłeś pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asterixs Opublikowano 11 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2009 Koledzy : ) Fire Wire 1 to z lewej tam gdzie mam część kabli a pozostałe 3 kable nie wiem gdzie wpiąć, tam gdzie zaślepka to jest Fire Wire 2, drugi port którego narazie nie ruszam bo nie ma takiej potrzeby, co do usb to ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 11 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2009 (edytowane) Wg mnie VP to 12V, a VG to GND. SHIELD też możesz podpiąć pod GND. Zazwyczaj czarny kolor kabla to jest GND ale biały też się zdarza :|. Edytowane 11 Lutego 2009 przez Dj_AnT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asterixs Opublikowano 11 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2009 Ok, tylko Fire wire ma 2 piny po 12V tak jak widać w książce, skoro VP to 12V, VG to GND, SCHIELD też GND to teraz moje pytanie, dlaczego SCHIELD I VG jedno z dwóch nie mają tej samej nazwy skoro piszesz że obydwa są GND, drugie pytanie, wystarczy tylko to jedno VP 12V skoro są dwa piny 12V na fire wire ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 11 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2009 SCHIELD też GND to teraz moje pytanie, dlaczego SCHIELD I VG jedno z dwóch nie mają tej samej nazwy skoro piszesz że obydwa są GNDSHIELD to jest metalowa osłona portu czyli de fakto uziemienie ;) drugie pytanie, wystarczy tylko to jedno VP 12V skoro są dwa piny 12V na fire wire ?Wystarczy jedno. Nie ma znaczenia które. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asterixs Opublikowano 11 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2009 (edytowane) SHIELD to jest metalowa osłona portu czyli de fakto uziemienie ;) Wystarczy jedno. Nie ma znaczenia które. Ok, Dziękuję za pomoc :) Pozdrawiam. Edit.... Znalazłem odpowiedź na necie, linka tu nie mogę zamieścić ze względu na regulamin, ale zamieszczę rozwiązanie, jak to powinno wyglądać. Kolega wcześniej poprawnie oznaczył nazwy. TPA + pin 1 TPA - pin 2 TPB + pin 5 TPB - pin 6 VG pin 10 VP pin 8 Schield pozostawiamy luźno. reszte pinów pozostawiamy puste. Tak wygląda podłączenie kontrolera Fire Wire. Pozdrawiam. Edytowane 11 Lutego 2009 przez Asterixs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 12 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2009 linka tu nie mogę zamieścić ze względu na regulamin,O, cos sie zmienilo w regulaminie, o czym nie wiem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asterixs Opublikowano 12 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2009 O, cos sie zmienilo w regulaminie, o czym nie wiem?Można podawać linki do Polskiej konkurencji ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...