Skocz do zawartości
teraw

Bateria O Zwiększonej Pojemności

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam Nokie 6151 i powoli zaczyna w niej padać bateria.

Standartowa bateria ma pojemność 1100 mAh, natomiast znalazłem na allegro baterię o pojemności 4600 mAh.

Aukcja

Przeyznam, że ponad czterokrotnie większa pojemność baterii kusi i to mocno.

Pytania:

- Czy coś takiego jest możliwe, czyli czy w takiej samej obudowie można zmieścić czterokrotnie większą pojemność, w cenie 17 pln + przesyłka?

- Czy telefon wykryje tą baterię normalnie, czy coś w stylu "Nierozpoznana bateria, wolne ładowanie" i będzie ją ładował cały dzień?

- Kiedy telefon pokaże całą kreskę - przy 4600 mAh, czy przy 1100?

Proszę o odpowiedzi osób, które użytkowały lub ogólnie miały do czynienia z bateriami do telefonów o pojemności większej niż standardowa, nie o zgadywanki.

P.S. Przez prostą analogię do tuszy do drukarki (wiem, że to zupełnie inna dziedzina, ale analogia jakaś jest) jestem jak najbardziej dobrej myśli - Oryginalny tusz 12ml kosztuje 44 pln, ja kupiłem 37 ml za 8 pln, jest go tyle, bo widać, drukuje bez zarzutu.

P.P.S. Skoro da się zrobić czterokrotnie pojemniejszą baterię za kilkanaście złotych, to dlaczego producenci telefonów tego nie robią? Producentów drukarek rozumiem, chcą więcej zarobić, ale tym od fonów to bez różnicy przecież, a dłużej trzymający telefon na pewno byłby świetnym argumentem reklamowym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NOWA FIRMA !

NOWY HIT !

Chyba raczej "nowy shit". Przypomina mi to zasilacz Codegen 600W. Daj spokój, kiedyś kupiłem takie coś do Motoroli. Przez pierwsze 2 tygodnie trzymała 3 dni, potem 1 dzień. Obecnie (po roku) wytrzymuje około 12 godzin. Niektóre z tych wynalazków mają ładowane ogniwa NiMH :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo ladna naklejke ma ta bateryjka, nie dosc, ze 4600 to jeszcze litowo-polimerowa. Wyglada ladnie, ale nic poza tym szczegolnego w niej nie ma. Na taka pojemnosc nie masz co liczyc, co wiecej, nie ma do tego modelu zadnych baterii o zwiekszonej pojemnosci, litowo-polimerowe rowniez nie wystepowaly ( jedynie litowo-jonowe ). Kup zwyklad baterie i nie baw sie w takie wynalazki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Popieram. Sam kupiłem 1600mAh do 3310 i jakoś nie odczułem tej dodatkowej pojemności. Poza tym polimery stosuje tylko SE o ile mi wiadomo. Jak już bierzesz oryginał, to patrz na cenę. Dość niska cena może sugerować podróbkę. Poczytaj komentarze użytkownika. Czasem kupujący piszą tam o tym, iż towar sprzedawany przez kogoś do podróbka. Sam widziałem taki wpis u jednego z Allegrowiczów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi