Skocz do zawartości
r0bot

Problem Z Fps'ami

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Od razu mówię że nie mam pewności czy to wina karty graficznej czy czegoś innego.

Męczyłem się z tym już z tydzień (szukałem na forach,pytałem znajomych)

Dobra ,przejdę do rzeczy:

Problem polega na tym że jak gram obojętnie w jaką kolwiek nowszą grę ustawiając parametry graficzne czy wysokie czy niskie to i tak się tnie.I to prawie nie widząc różnicy.

Oto mój config:

-Intel dual core 2.2GHz

-GeForce 9600GT(512MB) Gainward

-Gigabyte GA-945GCMX-S2

-2GB RAM

-Dysk Seagate 500GB

-Zasilacz:Procomp 450W

-SO Windows XP Professional SP2

Pierwsze co zrobiłem to format.Następnie wgrałem wszystkie sterowniki(wystarczyły od płyty głównej bo jak wgrałem VGA to mi zainstalowało stery do 9600GT).Przeczyściłem kompa(zasilacz w środku).Na początku pomyślałem że to wina sterowników,ale widzę że wszystko gra(nie pisze że brakuje albo nie pasują).Później stwierdziłem że to wina zasilacza ale jednak 450W chyba wystarczy.Teraz podejrzewam że to coś z Biosem lub "dopalaczem" karty graficznej (te dodatkowe podłączenie do zasilacza).

Aha,Temperatura jest w porządku:

-Płyta Główna 1' C

-Procesor 21' C

-Procesor Graficzny 61' C

-Seagate 34' C

Naprawdę bardzo mi zależy na rozwiązaniu tego problemu więc proszę was o pomoc.Jeżeli potrzebujecie więcej info to mówcie .Myślę że wystarczająco opisałem wszystko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest tym zły, że posiada słabej jakości kondensatory, małe radiatory, nie posiada zabezpieczeń przeciwprzeciążeniowych i ogólnie jest lipnie wykonany. No i często takie PSU wacha napięciami jak głupie powodując niestabilność podczas dużego obciążenia kompa. Zazwyczaj w razie awarii pali on wszystkie/większość podzespołów w kompie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest tym zły, że posiada słabej jakości kondensatory, małe radiatory, nie posiada zabezpieczeń przeciwprzeciążeniowych i ogólnie jest lipnie wykonany. No i często takie PSU wacha napięciami jak głupie powodując niestabilność podczas dużego obciążenia kompa. Zazwyczaj w razie awarii pali on wszystkie/większość podzespołów w kompie.

Wy teraz tylko o zasilaczach mówicie bo jesteście pewnie że to wina właśnie jego?

CHce się upewnieć bo w końcu to 100-200zł :/

Saleen, czy ten co wymienił Manhunt będzie dobry? Chieftec 400W

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Następnie wgrałem wszystkie sterowniki(wystarczyły od płyty głównej bo jak wgrałem VGA to mi zainstalowało stery do 9600GT).

Nie rozumiem, wgrałeś te sterowniki, które były na płycie CD od płyty głównej ( masło maślane xD ) ? Pewnie są stare, nawet bardzo.

Czy to może być wina za słabego procesora ? Piszą mi że mam za słaby procek i mi spowalnia on kartę graficzną.

MHz nigdy za wiele, ale ja bym uczepił się tego zasilacza, że nie trzyma napięć.

Co to za gry? Crysisy/GTA4/inne wymagające?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co to za gry? Crysisy/GTA4/inne wymagające?

Burnout Paradise , GTA4(ale dawno) ,Farcry2 ,Crysis ,nawet NFS Undercovery

Wgrałem stery najnowsze ze strony Gigabyte.Chodzi o to że nie wgrałem do karty graficznej bo samo mi znalazło

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zmień zasilacz na ten który podałem. Jak jest za mało Mhz na procu to może ciąć na najwyższych, bo karta przetwarza dużo danych a proc nie nadąża, ale na najniższych powinno być ok a z tego co piszesz tak nie jest.

Twoja atrapa zasilacza nie trzyma napięć i przypuszczam że to jest główny sprawca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do 150zł nie ma tam żadnego dobrego zasilacza, oprócz tego jednego:

http://arest.pl/index.php?inc=produkt&...50&katid=14

Aha, nie zdziw się jednak jeśli wymiana zasilacza nie naprawi problemu (bo to możliwe). Ale nie traktuj wtedy tego zakupu jako bezsensownego; to co masz teraz to tykająca bomba zegarowa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi