r0bot Opublikowano 13 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2009 Witam Od razu mówię że nie mam pewności czy to wina karty graficznej czy czegoś innego. Męczyłem się z tym już z tydzień (szukałem na forach,pytałem znajomych) Dobra ,przejdę do rzeczy: Problem polega na tym że jak gram obojętnie w jaką kolwiek nowszą grę ustawiając parametry graficzne czy wysokie czy niskie to i tak się tnie.I to prawie nie widząc różnicy. Oto mój config: -Intel dual core 2.2GHz -GeForce 9600GT(512MB) Gainward -Gigabyte GA-945GCMX-S2 -2GB RAM -Dysk Seagate 500GB -Zasilacz:Procomp 450W -SO Windows XP Professional SP2 Pierwsze co zrobiłem to format.Następnie wgrałem wszystkie sterowniki(wystarczyły od płyty głównej bo jak wgrałem VGA to mi zainstalowało stery do 9600GT).Przeczyściłem kompa(zasilacz w środku).Na początku pomyślałem że to wina sterowników,ale widzę że wszystko gra(nie pisze że brakuje albo nie pasują).Później stwierdziłem że to wina zasilacza ale jednak 450W chyba wystarczy.Teraz podejrzewam że to coś z Biosem lub "dopalaczem" karty graficznej (te dodatkowe podłączenie do zasilacza). Aha,Temperatura jest w porządku: -Płyta Główna 1' C -Procesor 21' C -Procesor Graficzny 61' C -Seagate 34' C Naprawdę bardzo mi zależy na rozwiązaniu tego problemu więc proszę was o pomoc.Jeżeli potrzebujecie więcej info to mówcie .Myślę że wystarczająco opisałem wszystko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 13 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2009 Co to za dual core, chyba nie Pentium D? wgrałem wszystkie sterowniki(wystarczyły od płyty głównej bo jak wgrałem VGA to mi zainstalowało stery do 9600GT)To wgrałeś te sterowniki do karty, czy nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r0bot Opublikowano 13 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2009 Tak, są zainstalowane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leny25 Opublikowano 13 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2009 Procopm! "zasilacz" do wymiany! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r0bot Opublikowano 13 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2009 Procopm! "zasilacz" do wymiany!O kurcze, czemu tak ? Przez firmę? I jak już mam wymieniać to na jaki polecasz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 13 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2009 http://forum.purepc.pl/Zasilacze-obudowy-f...cz-t252321.html http://forum.purepc.pl/Zasilacze-obudowy-f...taj-t93885.html Firmowe 350W-400W będzie wystarczyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r0bot Opublikowano 13 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2009 http://forum.purepc.pl/Zasilacze-obudowy-f...cz-t252321.html http://forum.purepc.pl/Zasilacze-obudowy-f...taj-t93885.html Firmowe 350W-400W będzie wystarczyć. Dużo mi to nie pomogło.Chce wiedzieć czym jest zły ten mój zasilacz,czy mogę sprawdzić jego wadę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 13 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2009 Chieftec 400w starczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 13 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2009 Jest tym zły, że posiada słabej jakości kondensatory, małe radiatory, nie posiada zabezpieczeń przeciwprzeciążeniowych i ogólnie jest lipnie wykonany. No i często takie PSU wacha napięciami jak głupie powodując niestabilność podczas dużego obciążenia kompa. Zazwyczaj w razie awarii pali on wszystkie/większość podzespołów w kompie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r0bot Opublikowano 13 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2009 Jest tym zły, że posiada słabej jakości kondensatory, małe radiatory, nie posiada zabezpieczeń przeciwprzeciążeniowych i ogólnie jest lipnie wykonany. No i często takie PSU wacha napięciami jak głupie powodując niestabilność podczas dużego obciążenia kompa. Zazwyczaj w razie awarii pali on wszystkie/większość podzespołów w kompie.Wy teraz tylko o zasilaczach mówicie bo jesteście pewnie że to wina właśnie jego? CHce się upewnieć bo w końcu to 100-200zł :/ Saleen, czy ten co wymienił Manhunt będzie dobry? Chieftec 400W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leny25 Opublikowano 13 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2009 Jakie 100-200zł. Tu masz zasilacz, dobry i tani. Możliwe że to przez to, ale nawet jak nie to zmiana zasilacza wyjdzie na plus ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r0bot Opublikowano 14 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2009 Czy to może być wina za słabego procesora ? Piszą mi że mam za słaby procek i mi spowalnia on kartę graficzną. Radzą podkręcić do 2.6-27GHz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 14 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2009 Następnie wgrałem wszystkie sterowniki(wystarczyły od płyty głównej bo jak wgrałem VGA to mi zainstalowało stery do 9600GT). Nie rozumiem, wgrałeś te sterowniki, które były na płycie CD od płyty głównej ( masło maślane xD ) ? Pewnie są stare, nawet bardzo. Czy to może być wina za słabego procesora ? Piszą mi że mam za słaby procek i mi spowalnia on kartę graficzną. MHz nigdy za wiele, ale ja bym uczepił się tego zasilacza, że nie trzyma napięć. Co to za gry? Crysisy/GTA4/inne wymagające? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r0bot Opublikowano 14 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2009 Co to za gry? Crysisy/GTA4/inne wymagające?Burnout Paradise , GTA4(ale dawno) ,Farcry2 ,Crysis ,nawet NFS Undercovery Wgrałem stery najnowsze ze strony Gigabyte.Chodzi o to że nie wgrałem do karty graficznej bo samo mi znalazło Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leny25 Opublikowano 14 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2009 Zmień zasilacz na ten który podałem. Jak jest za mało Mhz na procu to może ciąć na najwyższych, bo karta przetwarza dużo danych a proc nie nadąża, ale na najniższych powinno być ok a z tego co piszesz tak nie jest. Twoja atrapa zasilacza nie trzyma napięć i przypuszczam że to jest główny sprawca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 14 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2009 Chodzi o to że nie wgrałem do karty graficznej bo samo mi znalazłoSamo znalazło? Zapewne sterowniki MS. Masz panel sterowania od NV? Zapewne nie ma. Zainstaluj najnowsze sterowniki z Sieci i wtedy testuj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r0bot Opublikowano 14 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2009 A jaki polecasz z tych :arest.pl <<tam chce kupic Mam właśnie panel nVidi więc myślę że wszystko w porządku Zdecydowałem że kupie zasilacz tylko podajcie które są dobre z tego sklepu. Max 150zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 14 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2009 Do 150zł nie ma tam żadnego dobrego zasilacza, oprócz tego jednego: http://arest.pl/index.php?inc=produkt&...50&katid=14 Aha, nie zdziw się jednak jeśli wymiana zasilacza nie naprawi problemu (bo to możliwe). Ale nie traktuj wtedy tego zakupu jako bezsensownego; to co masz teraz to tykająca bomba zegarowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leny25 Opublikowano 14 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2009 Albo dołóż do tego. Możesz też kupić tego Fortrona z allegro za 40 zł. To jest to samo co ModeCom MC tylko że z innym wiatraczkiem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGREK! Opublikowano 14 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2009 (edytowane) może pentagram 460w? za 170 go powinienes wychaczyć ja go brałem z tąd, http://www.agito.pl/zasilacze/pentagram-si....221.38232.html bez zastrzezen, aha. mega cichy Edytowane 14 Lutego 2009 przez IGREK! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 14 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2009 Nowego Pentagrama 460W nie da się kupić w żadnym sklepie. Ale Pentagram 430W też byłby fajny, poniżej 140zł na Allegro są. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGREK! Opublikowano 14 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2009 http://allegro.pl/item549215510_zasilacz_a...s_p_9002_1.html lub http://allegro.pl/item547829749_nowy_model..._p12s_430w.html ceny 2 takie same najnizsze na allegro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...