Gość lolwesoly Opublikowano 16 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2009 Siemka Mam plany zamontowania jakiegos lepszego proca i mysle nad 3 rdzeniowymi amd, poniewaz po zmianie biosu moja plyta obsluguje ten typy procesorow. Na forum jest malo informacji o tych procach. Mozecie cos o nim napisac Czy to dobre rozwiazanie czy lepiej poczekac i przesiasc sie na 4 rdzenie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kriss345 Opublikowano 16 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2009 ja na twoim miejscu kupił bym lepszą kartę graficzną bo ten twój procek nie jest najgorszy ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 16 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2009 Nie bardzo bo Phenomy X3/X4 wydajnością nie grzeszą . Owszem w twoim przypadku może być wzrost wydajności o ile programy/gry wykorzystają te 3 lub 4 rdzenie ( gier takowych jest mało - GTAIV , Supreme Commander ) ; w przeciwnym wypadku będą chodzić wolniej niż na tym X2 ( najszybszy X3 ma taktowanie 2,4 Ghz , tak samo jak X4 - przynajmniej z tych które twoja płyta obsłuży ) . Już lepiej wymień płytę na taką która obsłuży Phenoma II - np. Asus M3N78-CM , a w przyszłości wymień swojego X2 na Phenoma II X3/X4 . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 16 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2009 Zależy, czy mowa o Phenom, czy Phenom II. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kudl4ty Opublikowano 16 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2009 Myślę, że Phenom, ten Gigabyte z jego siga byłby w stanie obsłużyć PII w 45nm ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 16 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2009 http://www.gigabyte.pl/products/mb/cpulist...pme-s2p_10.html Tyle, że to jest S2P... Zwykła : http://www.gigabyte.pl/products/mb/cpulist...1sme-s2_2x.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 16 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2009 Kręć X2. Z wymianą poczekaj. Era X3 raczej nie będzie za długa i lepiej orazu za P2 myśleć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...