Skocz do zawartości
IGREK!

Seagate 500gb

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

jak wiecie cała seria oto tych dysków jest wadliwa

akurat trafil mi sie firmware sd15

na stronie seagate jest do sciagniecia firmware ktory zapobiega przed padnieciem dysku

i teraz pytanie, koniecznie musze wypalic iso na plycie i botowac? czy moge normalnie otworzyc przez deamon toolsa, niestety nie posiadam nagrywarki ani cdromu

dzieki czekam na sprawdzone odpowiedzi

pozdro

Edytowane przez IGREK!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koniecznie wypalić na płycie, ten obraz jest bootowalny, uruchamia czysty system. Generalnie nie zaleca się updateowania BIOS'u, firmware'u etc. pod systemem Windows, najlepiej robić to pod czystym DOSem. Pożycz napęd od kolegi ;).

Jeśli ma sie stabilny system, to raczej nie powinno być kłopotów. Do swojej mobo wgrywałem biosa właśnie w Windowsie i wszystko poszło bezproblemowo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli ma sie stabilny system, to raczej nie powinno być kłopotów. Do swojej mobo wgrywałem biosa właśnie w Windowsie i wszystko poszło bezproblemowo.

Pod warunkiem, że ma się stabilny system, co automatycznie wyklucza windows'a. IMHO aktualizacja BIOSu przez Windowsa to szukanie problemów, nigdy nie wiadomo kiedy Windows dostanie focha.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi