Skocz do zawartości
eXelium

Sony Vaio - Problem Z Trzymaniem Baterii

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chciałbym poprosić o pomoc w sprawie baterii. Problem polega na tym, że po odłączeniu laptopa od zasilania poziom baterii spada w tempie iście sprinterskim przy włączonym tlenie i operze. (95% już po 1 minucie, potem np. 76% po kolejnych 3 minutach). Uspokaja się dopiero kolo 20% odkąd co 3 minuty poziom baterii spada tylko o 2%. Laptop został kupiony około czerwca/lipca 2008. Jeszcze z 3 miechy temu na baterii wytrzymywał spokojnie z 2godziny w porywach do 2h20m przy wlaczonej operze i winampie. Co się stało z tą baterią? Czy takie coś kwalifikuje się na reklamacje? Laptop nawet nie dociąga do godziny ;/ .

Laptop to SONY Vaio VGN-FZ31Z

System Windows Vista

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja dostałem ostatnio tego lapka z sygnatury (3-4 letni) i bateria była tak padnięta, że po odłączeniu od zasilania, komputer padał od razu. Osoba która przedtem użytkowała lapka, mówiła że też nie stało sie to z dnia na dzień tylko stopniowo bateria tak się psuła. Mam też prawie 5-letniego siemensa. Rok temu bateria trzymała prawie 3 godzine. Teraz niecałe 2, więc może coś z tymi sony jest nie tak... Czy to sony bpl2 albo bps2? Ja teraz kupiłem regenerowaną za 250zł i działa idealnie już od 2 miesiecy, ale zobaczymy co się będzie działo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi