eXelium Opublikowano 28 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2009 Witam Chciałbym poprosić o pomoc w sprawie baterii. Problem polega na tym, że po odłączeniu laptopa od zasilania poziom baterii spada w tempie iście sprinterskim przy włączonym tlenie i operze. (95% już po 1 minucie, potem np. 76% po kolejnych 3 minutach). Uspokaja się dopiero kolo 20% odkąd co 3 minuty poziom baterii spada tylko o 2%. Laptop został kupiony około czerwca/lipca 2008. Jeszcze z 3 miechy temu na baterii wytrzymywał spokojnie z 2godziny w porywach do 2h20m przy wlaczonej operze i winampie. Co się stało z tą baterią? Czy takie coś kwalifikuje się na reklamacje? Laptop nawet nie dociąga do godziny ;/ . Laptop to SONY Vaio VGN-FZ31Z System Windows Vista Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 28 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2009 tak to sie kwalifikuje do gwarancji mozliwe jakies ogniwo poszlo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eXelium Opublikowano 28 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2009 Ok Jak im to wyargumentować żeby nie próbowali mnie spuścić na drzewo? Wezmą samą baterię czy lapka też? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 28 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2009 normalnie zademonstrowac i opisac co sie dzieje oraz powiedziec ze w ciagu 3 dni bateria stracila 50% swojej pojemnosci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 21 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2009 Ja dostałem ostatnio tego lapka z sygnatury (3-4 letni) i bateria była tak padnięta, że po odłączeniu od zasilania, komputer padał od razu. Osoba która przedtem użytkowała lapka, mówiła że też nie stało sie to z dnia na dzień tylko stopniowo bateria tak się psuła. Mam też prawie 5-letniego siemensa. Rok temu bateria trzymała prawie 3 godzine. Teraz niecałe 2, więc może coś z tymi sony jest nie tak... Czy to sony bpl2 albo bps2? Ja teraz kupiłem regenerowaną za 250zł i działa idealnie już od 2 miesiecy, ale zobaczymy co się będzie działo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...