Skocz do zawartości
Neuro32

Zestaw Za 1300

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam zamiar złożyć sobie ekonomicznego PC przystosowanego do moich zainteresowań.

Nie jestem wielkim fanem najnowszych gier więc będzie tanio :)

Powiedzcie co sądzicie o takim zestawie. MoBo chyba będzie od asusa.

Konkretne pytania:

Czy grafika podoła starszym gierkom jak strategie 3D typu C&C Generals czy Age of empire III?

Czy obsłuży duży monitor 24 cale 1920x1200, bo chciałbym coś takiego kupić w przyszłości?

Czy nie będzie problemu z tunerem tv i tą integrą gfx?

Czy w zestawach BOX do procków dodawana jest pasta?

Z góry dziękuje za odpowiedzi.

Modecom MC-350 (350W, PFC)

Cena: 110 zł

ASUS M3N78 (GFX: nVidia GeForce 8 series do 256MB, HDMI, GLAN, FSB 5200 MHz)

Cena: 324 zł

ewentualnie

ASRock A780GXE/128M (GFX: ATI Radeon HD3200 do 512MB, GLAN, FSB 2600 MHz, Firewire)

Cena: 304 zł

AMD Athlon 64 X2 5600+ AM2 BOX

Cena: 309 zł

+ pasta Arctic Silver 5 (3,5g, 25 zł)

Kingmax DDR2 1024MB 1066MHz CL5.0 BOX

Cena: 55 x 2szt = 110 zł

Seagate Barracuda ST3500418AS (500GB, 16MB, SATA/300, NCQ, 7200.12)

Cena: 259 zł

Leadtek Winfast TV 2000XP FM Expert PCI BOX

Cena: 160 zł

Razem około 1300 zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Asrock

Czy grafika podoła starszym gierkom jak strategie 3D typu C&C Generals czy Age of empire III?

Myślę, że HD3200 da radę.

Czy obsłuży duży monitor 24 cale 1920x1200, bo chciałbym coś takiego kupić w przyszłości?

Obsłuży.

Czy w zestawach BOX do procków dodawana jest pasta?

Jeśli się nie mylę, to jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AMD Athlon 64 X2 5600+ AM2 BOX

Cena: 309 zł

+ pasta Arctic Silver 5 (3,5g, 25 zł)

W tej cenie lepiej brać 7750BE, jest wydajniejszy, pozwala na OC podobne jak w 5600+ no i jest w podobnej cenie. Co do pasty to za tyle możesz mieć Zalmana STG-1.

Edytowane przez NeoMagNeT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Będzie Asrock.

Grafiki wolałbym nie kupować. To nie kwestia kasy, po prostu gram sporadycznie i to na moim PIII733/256/40 ze zintegrowaną grafą :) Dwa lata temu za 220 zł takie cudo kupiłem i śmigało na nim Max Payne, Half Life, SWINE. Ale dość o prehistorii.

5200+ tańszy o 60zł co prawda ale czytałem gdzieś porównanie procków i ten 5600+ był lepszy w zestawieniu cena/wydajność.

7750BE w agito bez wiatraka 342 zł, a z nim to jakieś 400zł. A z tego co szybko wygooglałem wynika, że to bardzo energochłonny skubaniec. Hmm... raczej nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.skapiec.pl/site/cat/1/comp/434153

Te proce sa w wersji box,wiec chlodziwo jest w zestawie. Jeszcze chyba na allegro sa po 299zl.

A co do energochlonnoscia,to tego 5200+ musialbys wykrecic do 3-3.2Ghz zeby dorownal 7750+ na def,taktach,wiec roznica sie zaciera.

Edytowane przez grzeg255

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nic nie chwale,jakbys czytal inne posty,to zauwazylbys,ze proca kupilem tylko i wylacznie do zabawy.Mam porownanie do 6000+2MB ktorego sie pozbylem i pisze to co widze,jezeli chodzi o wydajnosc.Uwazam,ze nieporozumieniem jest kupowanie 5200+,jezeli niewiele wiecej kosztuje 7750+( ja za swojego dalem 280zl)chyba,ze 50zl to majatek.Dla scislosci u mnie docelowo bedzie PII,bo x2 juz od dawna uwazam,za pomylke.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi