Skocz do zawartości
Neuro32

Zestaw Za 1300

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam zamiar złożyć sobie ekonomicznego PC przystosowanego do moich zainteresowań.

Nie jestem wielkim fanem najnowszych gier więc będzie tanio :)

Powiedzcie co sądzicie o takim zestawie. MoBo chyba będzie od asusa.

Konkretne pytania:

Czy grafika podoła starszym gierkom jak strategie 3D typu C&C Generals czy Age of empire III?

Czy obsłuży duży monitor 24 cale 1920x1200, bo chciałbym coś takiego kupić w przyszłości?

Czy nie będzie problemu z tunerem tv i tą integrą gfx?

Czy w zestawach BOX do procków dodawana jest pasta?

Z góry dziękuje za odpowiedzi.

Modecom MC-350 (350W, PFC)

Cena: 110 zł

ASUS M3N78 (GFX: nVidia GeForce 8 series do 256MB, HDMI, GLAN, FSB 5200 MHz)

Cena: 324 zł

ewentualnie

ASRock A780GXE/128M (GFX: ATI Radeon HD3200 do 512MB, GLAN, FSB 2600 MHz, Firewire)

Cena: 304 zł

AMD Athlon 64 X2 5600+ AM2 BOX

Cena: 309 zł

+ pasta Arctic Silver 5 (3,5g, 25 zł)

Kingmax DDR2 1024MB 1066MHz CL5.0 BOX

Cena: 55 x 2szt = 110 zł

Seagate Barracuda ST3500418AS (500GB, 16MB, SATA/300, NCQ, 7200.12)

Cena: 259 zł

Leadtek Winfast TV 2000XP FM Expert PCI BOX

Cena: 160 zł

Razem około 1300 zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Asrock

Cytat

Czy grafika podoła starszym gierkom jak strategie 3D typu C&C Generals czy Age of empire III?

Myślę, że HD3200 da radę.

Cytat

Czy obsłuży duży monitor 24 cale 1920x1200, bo chciałbym coś takiego kupić w przyszłości?

Obsłuży.

Cytat

Jeśli się nie mylę, to jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stachuuu napisał(a):
  Neuro32 napisał(a):

Jeśli się nie mylę, to jest.

Nie jest. Pasta jest nałożona na BOXowe chłodzenie. Ale kupować nie musisz chociaż zalecana jest zmiana tego oryginalnego gluta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Neuro32 napisał(a):

AMD Athlon 64 X2 5600+ AM2 BOX

Cena: 309 zł

+ pasta Arctic Silver 5 (3,5g, 25 zł)

W tej cenie lepiej brać 7750BE, jest wydajniejszy, pozwala na OC podobne jak w 5600+ no i jest w podobnej cenie. Co do pasty to za tyle możesz mieć Zalmana STG-1.

Edytowane przez NeoMagNeT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Będzie Asrock.

Grafiki wolałbym nie kupować. To nie kwestia kasy, po prostu gram sporadycznie i to na moim PIII733/256/40 ze zintegrowaną grafą :) Dwa lata temu za 220 zł takie cudo kupiłem i śmigało na nim Max Payne, Half Life, SWINE. Ale dość o prehistorii.

5200+ tańszy o 60zł co prawda ale czytałem gdzieś porównanie procków i ten 5600+ był lepszy w zestawieniu cena/wydajność.

7750BE w agito bez wiatraka 342 zł, a z nim to jakieś 400zł. A z tego co szybko wygooglałem wynika, że to bardzo energochłonny skubaniec. Hmm... raczej nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.skapiec.pl/site/cat/1/comp/434153

Te proce sa w wersji box,wiec chlodziwo jest w zestawie. Jeszcze chyba na allegro sa po 299zl.

A co do energochlonnoscia,to tego 5200+ musialbys wykrecic do 3-3.2Ghz zeby dorownal 7750+ na def,taktach,wiec roznica sie zaciera.

Edytowane przez grzeg255

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nic nie chwale,jakbys czytal inne posty,to zauwazylbys,ze proca kupilem tylko i wylacznie do zabawy.Mam porownanie do 6000+2MB ktorego sie pozbylem i pisze to co widze,jezeli chodzi o wydajnosc.Uwazam,ze nieporozumieniem jest kupowanie 5200+,jezeli niewiele wiecej kosztuje 7750+( ja za swojego dalem 280zl)chyba,ze 50zl to majatek.Dla scislosci u mnie docelowo bedzie PII,bo x2 juz od dawna uwazam,za pomylke.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi