Skocz do zawartości
neomagnet

Hdmi Na Euro Lub Chinch

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam nietypowy problem, zakupiłem laptopa, który technologicznie prześcignął telewizor a chciałbym go podłączyć właśnie do TV żeby rodzicom czasem jakiś film puścić. I teraz mam problem, w lapku jest VGA i HDMI, a w TV tylko EURO i Chinche. Chciałbym to jakoś podłączyć, kiedyś widziałem taki konwerter, ale teraz nigdzie nie mogę go znaleźć. Czy ma ktoś jakiś namiar? albo schemat jak takie coś zrobić? (lutować umiem ;) ) Kupno nowego TV z HDMI narazie odpada bo to za duży wydatek. Choci mi o coś takiego żeby też dźwięk był przesyłany.

PS, nie wiem czy dobry dział, jakby co to proszę o przeniesienie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Konwerter byłby drogi, a to się mija z celem ;)

Ostatnio kolega z tematu obok kupił coś takiego jak kabel HDMI-VGA i oczywiście nie działało i pewnie mało jakie urządzenie ma wbudowany konwerter w sobie w taki sposób (z pewnoscią nie stary telewizor, a laptop też wątpie ;) )

Najlepszym wyjściem jest kupno kabla VGA+jack->Euro. VGA i jack do laptopa, Euro do TV i masz wsio ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jestem pewny czy VGA na Euro zawsze zadziała, poza tym musisz uważać przy kupnie bo większość podobnych kabli jest w kierunku Euro --> Vga

EURO i Chinche.

I nie Chinche, a Cinche (wym. sincze! )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi