neomagnet Opublikowano 2 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2009 Witam, Mam nietypowy problem, zakupiłem laptopa, który technologicznie prześcignął telewizor a chciałbym go podłączyć właśnie do TV żeby rodzicom czasem jakiś film puścić. I teraz mam problem, w lapku jest VGA i HDMI, a w TV tylko EURO i Chinche. Chciałbym to jakoś podłączyć, kiedyś widziałem taki konwerter, ale teraz nigdzie nie mogę go znaleźć. Czy ma ktoś jakiś namiar? albo schemat jak takie coś zrobić? (lutować umiem ;) ) Kupno nowego TV z HDMI narazie odpada bo to za duży wydatek. Choci mi o coś takiego żeby też dźwięk był przesyłany. PS, nie wiem czy dobry dział, jakby co to proszę o przeniesienie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popiół Opublikowano 2 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2009 Konwerter byłby drogi, a to się mija z celem ;) Ostatnio kolega z tematu obok kupił coś takiego jak kabel HDMI-VGA i oczywiście nie działało i pewnie mało jakie urządzenie ma wbudowany konwerter w sobie w taki sposób (z pewnoscią nie stary telewizor, a laptop też wątpie ;) ) Najlepszym wyjściem jest kupno kabla VGA+jack->Euro. VGA i jack do laptopa, Euro do TV i masz wsio ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koparka Opublikowano 2 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2009 Nie jestem pewny czy VGA na Euro zawsze zadziała, poza tym musisz uważać przy kupnie bo większość podobnych kabli jest w kierunku Euro --> Vga EURO i Chinche.I nie Chinche, a Cinche (wym. sincze! ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...