Skocz do zawartości
Chirs

Chcę Kupić Laptopa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam , mam zamiar kupić laptopa jednak jeżeli chodzi o jego wydajność i parametry, to naprawdę, zakres mojej wiedzy jest bardzo mały. Laptop powinien być do około 4500 zł. Chciałbym, żeby nadawał się i do grania ( lubię w wolnym czasie pograć w nowe gry ) i do ogólnego użytku - będzie mi zastępować komputer stacjonarny. Jeżeli ktoś ma zamiar powiedzieć że nie zastąpi to przykro mi ale nie mam wyboru. Co chwile gdzieś podróżuje i wyjeżdżam, obecnie mam 4 komputery stacjonarne w różnych miejscach i używam je tylko od czasu do czasu. Dlatego chciałbym kupić laptopa, żeby nie kupować już więcej stacjonarnych.

Ostatnio zrobiłem taki sam temat ale nie udało mi się zakupić laptopa ponieważ nie byłem w Polsce , teraz mam 3 dni na wybranie laptopa i jego kupno, więc bardzo bym prosił o jakieś ciekawe propozycje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

naprawdę dziękuję , jeżeli można to poproszę jeszcze parę ofert i jeżeli chodzi o allegro to chciałbym tylko od "Super Sprzedawców", ponieważ ja tylko zapłacę za laptopa , a pewna osoba która będzie w tym czasie w Polsce na parę dni go odbierze i nie chciałbym jakichkolwiek opóźnień bądź problemów.

a co powiecie o tym laptopie ? http://lapkowo.pl/product_info.php?cPath=2...;products_id=95

Edytowane przez Chirs

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Będzie dużo lepszy, ale jest za drogi :lol2: Polecałbym uzyskać trochę informacji od sprzedawcy na temat czasu serwisowania - nie ma punktów naprawczych Gatewaya w Europie, więc albo sprzedawca sam go tam wysyła, albo kupuje sprzęt na zapas.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli chodzi o X305 z allegro, odpada z 3 powodów.

1. Gwarancja jest realizowana w ACserwis (serwis Toshiby w Polsce) tylko z dowodem sprzedazy (faktura/paragon), a sprzedawca tego nie oferuje.

2. Sam posiadam Qosmio X305. Ich data produkcji to czerwiec/lipiec 2008. Na rejestrację gwarancji masz 6 miesięcy. Nie zarejestrujesz laptopa (gwarancji) w dacie innej niz grudzien lub wczesniejsza :/

3. Jesli sprzedawca nie wystawia faktury Vat lub paragonu (ma odznaczoną tą opcję na allegro), nie jestes z nim w zaden sposob zwiazany, a to drogi sprzęt :) Ja bym nie ryzykował.

Oprocz tego, laptop jest ok, chociaz widze ze Gateway ma Full HD i 9800GTS :o Widzialem go w stanach w Best Buy, wyszedl razem z moją Qosmio ale wtedy dostalem lepszą cene na Toshibke :) Tutaj decyzja nalezy do Ciebie.

W razie problemów z gwarancją Toshiby, warto dzwonic do kogos z ACserwis i spytac czy gwarancja bedzie realizowana i co jest potrzebne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam pytanie jeszcze odnośnie tego Gateway P7811FX Full HD. Czy jeżeli będę używać jakiegoś edytora tekstu , to czy to prawda że jest ciężko cokolwiek odczytać ? Posiadam TV Full HD 32' i jakoś nie zauważyłem problemów, jednak ten laptop ma prawie 2 razy mniejszą matrycę.

I jeszcze jedno pytanie czy ta karta graficzna 9800GT jest oparta o rdzeń G86 czy G92

Edytowane przez Chirs

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do matrycy to najlepiej będzie jak samemu przekonasz się na własne oczy, bo opinie które tu mogą paść na ten temat będą subiektywne.

Co do karty graficznej GF 9800M GTS (bo chyba chodzi o ta z Gatewaya), to jest oparta na rdzeniu G94

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi