sebeusz Opublikowano 5 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2009 Chciałbym szczególnie aby ktoś wypowiwedział się na temat Terrateca 512i Digital, gdyż vortexa 2 miałem i wiem jak gra. Z tego co czytałem w jakimś teście to terratec wypada sporo lepiej od audigy jak jednak ma się do vortexa 2 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 5 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2009 Kilka lat temu miałem go sobie kupić ale zrezygnowałem bo podobno były jakieś problemy ze sterownikami. Ucinało dźwięki w grach czy coś. Ta karta to unikat w Polsce mało osób to ma. Stawiam że jest gorsze od Vortex. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebeusz Opublikowano 6 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2009 Właśnie ją kupiłem na allegro w cenie 25zł, więc porównam ją z obecnym vortexem 1. Ciekawe tylko czy w kwestii sterowników coś się zmieniło? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 10 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2009 Opisz swoje wrażenia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebeusz Opublikowano 10 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2009 Oczywiście jak tylko dojdzie do mnie karta opisze i porównam do vortexa i audigy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebeusz Opublikowano 11 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2009 Zgodnie z obietnicą postanowiłem się podzielić z wami małymi spostrzeżeniami na temat karty Terratec 512i Digital. Kartę otrzymałem dziś rano i odrazu wsadziłem ją do komputera na miejsce mojego vortexa 1. Kartę testowałem na wzmacniaczu NAD3020i+Kef Coda 7 Po instalacji sterowników przyszedł czas na odsłuch. Uruchamiam foobara i małe zaskoczenie, dźwięk jest wyraźnie czystszy, bardziej dynamiczny i głośniejszy niż na vortexie. Odnoszę również wrażenie, że ma również lepsza lokalizację instrumentów w przestrzeni. Jednak to co nie podoba mi się w stosunku do vortexa to nieco metaliczny dźwięk (chodzi mi tu głównie o wysokie tony są one nieco bardziej zaakcentowane).Jezeli chodzi o kompatybilność sterowników pod xp to ja narazie nie zauważyłem żadnych problemów, ucinania dźwięku itp. Muszę powiedzieć, że jestem z niej zadowolony, tym bardziej że dałem za nią 25zł. Poniżej wklejam jeszcze małą recenzję którą znalazłem w necie. http://www.realitynet.pl/e107_plugins/cont...hp?content.99.1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 11 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2009 wlaczales asio? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebeusz Opublikowano 11 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2009 Z asio tez działa sprawdzałem przed chwilką. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 12 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2009 Interesujące. Vista obsługuje ta karte ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...