Tubal Kain Opublikowano 7 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2009 Siemka. Budę już mam od LianLi (full alu) . Pamiątki tez są - kingstony KVR667d2n5/2g 2X 2gb są na micronach d9ftb- u kumpla poszły 1200 mhz. Miałem już brać ga- ep31-ds3l ale w specyfikacji obslugują ram tylko do 1066Mhz O.C. Czy ten mobas nie będzie ograniczał tych kingstonów? Ownerzy w.w. płyty narzekają na problemy z obsługą pamięci. Z tego co wyczytałem nie ma problemu z 2x dwustronnymi kostkami i 4 x jednostronnymi. Ja mam akurat kości microna po dwóch stronach pamiątki :) Aha procek to będzie e5200 dam mu dobre chłodzenie i chce go tak na co dzień puscić na 3,6 Ghz Może coś a p35 np lepiej doposazony brat ep35 ds3l ( ona ma O.C. ram do 1200Mhz) lub popularna MSI p35 neo2 fir albo foxconn, tudziesz coś na p45 AsRock P45TS. ??? Kolejna sprawa to zasiłka. miałem brać seasonica ss500ET tydzien temu kosztowal w GRALU 160zika. Niestety wybyłem zza granice, a po powrocie cena skoczyła prawie do 200, to i tak tanio jak na tą firmę i tą moc. Ukazała się jednak inna opcja - Delta 700W od naszego portalowego kolegi "wodnika" na allegraku za 169 szetlandów opycha. Jak się na nią zdecyduję będę musiał trochę budę przerobić z powodu niestandardowych wymiarów. Tylko przecież ja nie wykorzystam nawet 500w. Zadnego sli nie planuję. może z czasem wsadzę hd 4870 1Gb. http://www.gral.pl/preview/Seasonic/Zasila..._PFC_80_09.html http://www.allegro.pl/item571538865_delta_...stabilnosc.html Prześledziłem topik na frazpc i purepc o tej DELCIE i i myślę ze za ta cenę nic lepszego nei znajdę i jeszcze spory zapas mocy zostnie , czyli nie będzie pod maksymalnym obciążeniem łazić. Szacuję że: przy tym oc procka i pamiątek pobór nie będzie większy jak 400- 450w ( w stresie) możliwe ze przy tak lajtowym poborze dla delty 700w skuteczność będzie z 80% + :) ok to tyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 7 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2009 (edytowane) Antec EarthWatts 380W Edytowane 7 Marca 2009 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lowermann Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2009 (edytowane) Przyznam, że sam się zastanawiam nad tą zasiłką, szkoda że tylko 6 miesięcy gwary, co innego rok czasu, ale w sumie zdecydowałbym się kupić tą deltę i zastąpić ją obecną zasiłką ale nie jestem do końca zdecydowany! Ciekawi mnie jeszcze czy ten zasilacz ma zabezpieczenia i dokladnie jakie! Np mój obecny zasilacz ma takie zabezpieczenia SCP (Short Circuit Protection) OPP (Over Power Protection) OVP (Over Voltage Protection) OLP (Over Load Protection) OTP (Over Temperature Protection) Edytowane 8 Marca 2009 przez Lowermann Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suslik Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2009 (edytowane) Płyta najlepsza będzie asrock P45TS Edytowane 8 Marca 2009 przez suslik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2009 Płyta najlepsza będzie asrock P45TSTa, asrock do oc. Albo gigabyte albo abit IP35 Pro albo jakiś asus na P35 czasami tanio da się wyrwać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2009 Co nie pasuje z asrockiem do oc? Ile miałeś asrocków? Zanim napiszesz coś, poczytaj o konkretnym modelu. Ten model robi fsb 450 - 488MHz a więc nie jest źle jak za takie pieniądze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2009 I znowu kolejna osoba, która stereotyp z przeszłości nadal ma w głowie. ASRock robi teraz bardzo dobre płyty główne. Poczytaj testy - ASRock bez problemu osiąga wysokie FSB i jest jak najbardziej godną polecenia płytą główną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tubal Kain Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2009 Sprawdzałem tego antka earth watth 380 bardzo dobry zasilacz w tej cenie. Sprawność powyżej 80% i do tego zestawu styka. z obliczeń kalkulatorów poboru prądu wychodzi przy tym zestawie jakieś 300 góra 340 wat przy obciążeniu i oc procka i ramu i gpu hd4870. dzięki za podpowiedz :) A co do mobasów asrock to faktycznie niektórzy żyją jakąś historią. ten na p45 to bardzo dobra płytka. w tej cenie asus robi kupe. A można ten model za 300 zika na allegraku wyłapać , jeno do wyglądu mozna sie przyczepic- wygląda jak jakaś tania padaka:) i tak będzie skitrany z reszta bebechów głęboko w odmentach lian li:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tubal Kain Opublikowano 9 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2009 (edytowane) A co powiecie na tą Sroke:) ASROCK P45XE wifin łe juz ich nigdzi enei ma a jak sa to kosztują ponad 400zł. Pozostaje polowac na allegro Edytowane 9 Marca 2009 przez Tubal Kain Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...