Skocz do zawartości
Ikar_91

Msi, Asus A Może Dfi?

Rekomendowane odpowiedzi

Tak więc mam problem z wyborem płyty.

Waham się między:

MSI DKA 790GX Platinum

Asus M3A78-T

DFI LanParty JR AMD 790GX

Głównie zależy mi na wyboże między tymi płytami ale może coś innego doradzicie? :unsure: Mówię z góry nie wyjeżdżajcie mi z żadnym asrockiem bo on odpada <_< .

PS: W poprzednim temacie zrobiło sie dość spore zamieszanie więc niewiele się dowiedziałem :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Głównie dobrego oc i jakości wykonania ponieważ to będzie zakup na lata.

Bedzie współpracować z 720 be ocz reaper'ami 1066 2x2gb zasilaczem corsair 550 i najprawdopodobniej radkiem 4870.

Patrząc teraz na dfi to chyba odpada ponieważ chcę zamontować na tym karakorum i chyba się nie zmieściie. Chociaż mógłbym kupić sundbeam tuniq tower w ostateczności.

Szczerze mówiąc skłaniam się w stronę msi mniej do asusa a z dfi jeszcze nie miałem przyjemności się spotkać więc nie mam zdania. <-ale czy dobrze myślę?

Edytowane przez Ikar_91

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DFI to świetna marka, ale ma nędzny support. Co do MSI i Asusa to jest lepiej. Na korzyść Asusa przemawia ExpressGate. MSI też miało coś podobnego wypuścić, tylko nie pamiętam czy tylko do laptopów czy do mobasów też. MSi ma bez wątpienia najlepsze chłodzenie. O Asusie gdzieś ostatnio słyszałem że ma Vcore tylko do 1,55V (nie wiem na 100% czy tak jest). Ja bym brał z tych 3 MSI, choć której byś nie wziął i tak byłbyś zadowolony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi