Skocz do zawartości
Klost

MJ 1000 - gdzie kupić (K-ów)

Rekomendowane odpowiedzi

Złaziłem dziś cały Kraków w poszukiwaniu pompki MJ 1000 i nic. Czy zna ktoś jakiś sensowny sklep gdzie można to dostać?

Może jakiegoś importera akcesoriów tej firmy?

Tylko nie piszcie, że to było przerabiane bo od godziny siedzę i szukam. Baz rezultatu....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:arrow: Miodowa

:arrow: Zoologiczny w Carrefourze (Zakopianka Center)

:arrow: Przedostatni przystanek 124 na Ruczaju (na tej ulicy)

:arrow: Zoologiczny na Prądniq Czerwonym (obok Julusa Menka)

Jak juz post o sklepach w krk to napiszcie jeszcze lokalizacje szrotof :P

MAxxi Schrott na Blokowej 5 nie polecam :| nic tam nie ma...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skorzystam z tego, ze kolega tomasir ja ma rowniez wkleje jego opis: (mnie sie nie chce liczyc i mierzyc :) )

Oto jej wymiary (bez wlotów) 

część chłodząca: 

21x18x6 cm 

całą nagrzewnica (sam wkład): 25x18,5x6,5 cm 

Waga  2,3-2,4 kg 

Liczba rurek (płaskowników) - 16 

liczba finów miedianych - 131

W tej nagrzewnicy tylko finy sa z miedzi, zbiorniki z mosiadzu, a te splaszczone rurki sa (wg tomasira stalowe), mnie sie wydaje ze tez mosiezne tylko przykryte cyna. Aha i ta nagrzwenica ma wloty dupne tu trzeba pokombinowac ale tak to jest ogolem git i morphling tez ja ma :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wrzuce zdjecia jak wyglada ta nagrzewnica :

Dołączona grafika

Wloty byly do modyfikacji - ucialem z tamtych brzeszczotem podstawe, przykleilem kolanka poxylina, od wewnatrz dalem silikon i przykrecilem - szczelne :) :

Dołączona grafika

Dołączona grafika

P.S.

Klost dostales gdzies w MJ1000, bo sam jej wlasnie szukam, a nie chce mi sie wszystkich sklepow objezdzac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawie wyglada ta nagrzewnica. I nawet ladnie ci te kolanka spasowaly :)

A jesli chodzi o mj1000 to niestety nic nie znalazlem. Pozostaje tylko zakup przez internet. Z takich lepszych pomp trafilem na Power Head 802. Ale cena ok 125zl byla malo konkurencyjna w porownaniu z tymi w sklepach internetowych.

Widze ze przy okazji odpowiedzialem Ci na pytanie ayem :D

Jak dobrze pamietam byl to sklep na ul. Batorego (przy Karmelickiej)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wloty byly do modyfikacji - ucialem z tamtych brzeszczotem podstawe, przykleilem kolanka poxylina, od wewnatrz dalem silikon i przykrecilem - szczelne :) :

P.S.

Klost dostales gdzies w MJ1000, bo sam jej wlasnie szukam, a nie chce mi sie wszystkich sklepow objezdzac.

tHuNaR a jak z wydajnością tej nagrzewnicy bo powiem szczerze ze ładnie wygląda i chciałbym sobie taka sprawić ale nie wiem oczywiscie czy ja gdzieś znajde napisz jak sie spisuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:arrow: Miodowa

:arrow: Zoologiczny w Carrefourze (Zakopianka Center)

:arrow: Przedostatni przystanek 124 na Ruczaju (na tej ulicy)

:arrow: Zoologiczny na Prądniq Czerwonym (obok Julusa Menka)

Jak juz post o sklepach w krk to napiszcie jeszcze lokalizacje szrotof :P

MAxxi Schrott na Blokowej 5 nie polecam :| nic tam nie ma...

Co do zologicznych to nawet się tam nie wybierajcie!!!

Normalka dla sklepów to marża 40-50 %, a np. w zakopiance 80-100 %.

Jak chcecie Ph802 to piszcie to Lubmicha bo on je sprzedaje y wychodzi taniej niż ph402 czy też mj1000 w sklepie!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też mam pytanie do tHuNaR:

1,czy ma faktycznie 1000l/h czy tylko na naklejce?

2,jak jest z kgłośnością?(chcę zrobić układ zamknięty)

3,35W to dużo więc chyba głoścna nie?Ja też mam pytanie do tHuNaR:

1,czy ma faktycznie 1000l/h czy tylko na naklejce?

2,jak jest z kgłośnością?(chcę zrobić układ zamknięty)

3,35W to dużo więc chyba głoścna nie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra odpowiem Wam obu za jednym razem :)

1. Tak, ma naprawde 1000l/h (mam porownanie z 600l/h mojego taty), test byl robiony (WC jeszcze kompletnego nie mam) na zasadzie ze pompka miala z akwarium na dole szafki przepompowac cala wode to akwarium na wyzszej polce (wys 1,3m) i poradzila sobie bez problemow :)

2. Kupilem ja w sklepie http://www.discus.com.pl/ - istnieje jako sklep internetowy, nie ma fizycznego, ale jest z Krakowa (Qrdwanow) koszt 80zl. Radze wczesniej skontaktowac sie mailem.

3. Co do glosnosci, sprawdze to jeszcze dokladnie, bo wczesniej ja co innego zagluszalo.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co powiecie o tej pompce http://www.discus.com.pl/sklep/product_inf...products_id=717, bo wlasnie mam ja zamiar kupic, i stosowac jako zewnetrzna, tylko te 35 W... Jakies opinie ?

Jak dla mnie pompka >30W to troche bezsens. W sumie bardzo fajna propozycja jest 30W AquaSzut fontannowy 2000l/h i 3m slupa (ok 130-150PLN). Ostatnio znalazlem jednak w castoramie cos lepszego, mianowicie pompe fontannowa 30W 3000l/h 3m slupa za 150PLN. Jedyne co fatalne, to to, ze to jest AquaEL :x Ale wylot ma gwintowany gwintem 3/4" wiec mozna bez problemu wkrecic sobie mosiezny wylot 15mm OD. Wymiary sa jeszcze mniejsze niz AquaSzut... gdyby nie to ze AquaEL to swietna propozycja, ale i tak sobie to kiedys kupie :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja z kolei znalazlem TU malutkiego eheima mini 1000 compact (1000l/h;23w;2m) za 77 zlociszy (wlasnie sie dowiaduje czy z vatem). Chyba brzmi to niezle, co sadzicie?

Update: to jest z vatem - podoba mi sie coraz bardziej :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi