Klost Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Złaziłem dziś cały Kraków w poszukiwaniu pompki MJ 1000 i nic. Czy zna ktoś jakiś sensowny sklep gdzie można to dostać? Może jakiegoś importera akcesoriów tej firmy? Tylko nie piszcie, że to było przerabiane bo od godziny siedzę i szukam. Baz rezultatu.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tHuNaR Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Na Limanowskiego jest chyba jakis duzy sklep akwarystyczny, ale glowy sobie uciac nie dam ze znajdziesz tam ta pompke. Wiecej sklepow podam ci jutro , a jakbys ta ja gdzies znalazl to tez napisz gdzie i za ile .Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deczklav Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 :arrow: Miodowa :arrow: Zoologiczny w Carrefourze (Zakopianka Center) :arrow: Przedostatni przystanek 124 na Ruczaju (na tej ulicy) :arrow: Zoologiczny na Prądniq Czerwonym (obok Julusa Menka) Jak juz post o sklepach w krk to napiszcie jeszcze lokalizacje szrotof :P MAxxi Schrott na Blokowej 5 nie polecam :| nic tam nie ma... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klost Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Wielkie dzieki. Moze jutro mi sie bardziej poszczesci :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tHuNaR Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Ja swoja nagrzewnice od Łady kupilem na osiedlu Podwawelskim, tylko jaka byla dokladna ulica tego szrotu... no nic przypomne sobie to updatne post. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klost Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 tHuNaR, czy ta nagrzewnica od lady jest miedziana? i jakich to jest rozmiarow bo pewnie bede musial szrot odwiedzic a jeszcze nie wiem dokladnie czego mam szukac... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tHuNaR Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Skorzystam z tego, ze kolega tomasir ja ma rowniez wkleje jego opis: (mnie sie nie chce liczyc i mierzyc :) ) Oto jej wymiary (bez wlotów) część chłodząca: 21x18x6 cm całą nagrzewnica (sam wkład): 25x18,5x6,5 cm Waga 2,3-2,4 kg Liczba rurek (płaskowników) - 16 liczba finów miedianych - 131 W tej nagrzewnicy tylko finy sa z miedzi, zbiorniki z mosiadzu, a te splaszczone rurki sa (wg tomasira stalowe), mnie sie wydaje ze tez mosiezne tylko przykryte cyna. Aha i ta nagrzwenica ma wloty dupne tu trzeba pokombinowac ale tak to jest ogolem git i morphling tez ja ma :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tHuNaR Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 Wrzuce zdjecia jak wyglada ta nagrzewnica : Wloty byly do modyfikacji - ucialem z tamtych brzeszczotem podstawe, przykleilem kolanka poxylina, od wewnatrz dalem silikon i przykrecilem - szczelne :) : P.S. Klost dostales gdzies w MJ1000, bo sam jej wlasnie szukam, a nie chce mi sie wszystkich sklepow objezdzac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 cierkawe czy w tych sklepach mozan tez dostac PH 802? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klost Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 Ciekawie wyglada ta nagrzewnica. I nawet ladnie ci te kolanka spasowaly :) A jesli chodzi o mj1000 to niestety nic nie znalazlem. Pozostaje tylko zakup przez internet. Z takich lepszych pomp trafilem na Power Head 802. Ale cena ok 125zl byla malo konkurencyjna w porownaniu z tymi w sklepach internetowych. Widze ze przy okazji odpowiedzialem Ci na pytanie ayem :D Jak dobrze pamietam byl to sklep na ul. Batorego (przy Karmelickiej) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 dokldanie zakup w SiVa wyjdzie taniej z dostawa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janus Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 Wloty byly do modyfikacji - ucialem z tamtych brzeszczotem podstawe, przykleilem kolanka poxylina, od wewnatrz dalem silikon i przykrecilem - szczelne :) : P.S. Klost dostales gdzies w MJ1000, bo sam jej wlasnie szukam, a nie chce mi sie wszystkich sklepow objezdzac. tHuNaR a jak z wydajnością tej nagrzewnicy bo powiem szczerze ze ładnie wygląda i chciałbym sobie taka sprawić ale nie wiem oczywiscie czy ja gdzieś znajde napisz jak sie spisuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tHuNaR Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 Niestety tego powiedziec Ci nie moge, bo jeszcze jestem w trakcie kompletowania WC, a to jeszcze chwile potrwa. Co do wydajnosci jak narazie nic nie wiem :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 :arrow: Miodowa :arrow: Zoologiczny w Carrefourze (Zakopianka Center) :arrow: Przedostatni przystanek 124 na Ruczaju (na tej ulicy) :arrow: Zoologiczny na Prądniq Czerwonym (obok Julusa Menka) Jak juz post o sklepach w krk to napiszcie jeszcze lokalizacje szrotof :P MAxxi Schrott na Blokowej 5 nie polecam :| nic tam nie ma... Co do zologicznych to nawet się tam nie wybierajcie!!! Normalka dla sklepów to marża 40-50 %, a np. w zakopiance 80-100 %. Jak chcecie Ph802 to piszcie to Lubmicha bo on je sprzedaje y wychodzi taniej niż ph402 czy też mj1000 w sklepie! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 cierkawe czy w tych sklepach mozan tez dostac PH 802?Jest w Carrefour na Zakopianskiej w Zoologicznym w galerii :) cos okolo 119zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tHuNaR Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 A co powiecie o tej pompce http://www.discus.com.pl/sklep/product_inf...products_id=717, bo wlasnie mam ja zamiar kupic, i stosowac jako zewnetrzna, tylko te 35 W... Jakies opinie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 A co powiecie o tej pompce http://www.discus.com.pl/sklep/product_inf...products_id=717, bo wlasnie mam ja zamiar kupic, i stosowac jako zewnetrzna, tylko te 35 W... Jakies opinie ? Kurna fajna :) bardzo łądnie wyglada, chyba sobie sprawie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tHuNaR Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 Ja juz mam :) Calkiem ladna, 1000l/h to tez jest moc, i nie odczulem zeby sie bardzo grzala :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klost Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 tHuNaR, mam 2 pytanka odnosnie tej pompki: 1) -jak jest z halasem tego cuda? 2) -kupiles to w real sklepie czy w internecie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 Ja też mam pytanie do tHuNaR: 1,czy ma faktycznie 1000l/h czy tylko na naklejce? 2,jak jest z kgłośnością?(chcę zrobić układ zamknięty) 3,35W to dużo więc chyba głoścna nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 Ja też mam pytanie do tHuNaR: 1,czy ma faktycznie 1000l/h czy tylko na naklejce? 2,jak jest z kgłośnością?(chcę zrobić układ zamknięty) 3,35W to dużo więc chyba głoścna nie?Ja też mam pytanie do tHuNaR: 1,czy ma faktycznie 1000l/h czy tylko na naklejce? 2,jak jest z kgłośnością?(chcę zrobić układ zamknięty) 3,35W to dużo więc chyba głoścna nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tHuNaR Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 Dobra odpowiem Wam obu za jednym razem :) 1. Tak, ma naprawde 1000l/h (mam porownanie z 600l/h mojego taty), test byl robiony (WC jeszcze kompletnego nie mam) na zasadzie ze pompka miala z akwarium na dole szafki przepompowac cala wode to akwarium na wyzszej polce (wys 1,3m) i poradzila sobie bez problemow :) 2. Kupilem ja w sklepie http://www.discus.com.pl/ - istnieje jako sklep internetowy, nie ma fizycznego, ale jest z Krakowa (Qrdwanow) koszt 80zl. Radze wczesniej skontaktowac sie mailem. 3. Co do glosnosci, sprawdze to jeszcze dokladnie, bo wczesniej ja co innego zagluszalo. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witchhunter Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 A co powiecie o tej pompce http://www.discus.com.pl/sklep/product_inf...products_id=717, bo wlasnie mam ja zamiar kupic, i stosowac jako zewnetrzna, tylko te 35 W... Jakies opinie ? Jak dla mnie pompka >30W to troche bezsens. W sumie bardzo fajna propozycja jest 30W AquaSzut fontannowy 2000l/h i 3m slupa (ok 130-150PLN). Ostatnio znalazlem jednak w castoramie cos lepszego, mianowicie pompe fontannowa 30W 3000l/h 3m slupa za 150PLN. Jedyne co fatalne, to to, ze to jest AquaEL :x Ale wylot ma gwintowany gwintem 3/4" wiec mozna bez problemu wkrecic sobie mosiezny wylot 15mm OD. Wymiary sa jeszcze mniejsze niz AquaSzut... gdyby nie to ze AquaEL to swietna propozycja, ale i tak sobie to kiedys kupie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EZ_lo Opublikowano 20 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2003 A ja z kolei znalazlem TU malutkiego eheima mini 1000 compact (1000l/h;23w;2m) za 77 zlociszy (wlasnie sie dowiaduje czy z vatem). Chyba brzmi to niezle, co sadzicie? Update: to jest z vatem - podoba mi sie coraz bardziej :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...