themeler Opublikowano 10 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2009 Witam, Mam lapka (HP 6830s) od dwóch dni, więc nie pojawiło się to na przestrzeni czasu... czasem ale dość często gdy leci muzyka (foobar) dźwięk i cały system się przycina, nie wiem czym to jest spowodowane ale strasznie wkurza i przeszkadza w pracy. Miałem zainstalowanego k-lite codec pack'a, czytałem, że to mogło coś spierniczyć, ale wywaliłem go, wyczyściłem regcleanerem rejestr i dalej to samo. Vista jest dla mnie nowością bo dotychczas walczyłem na XPku, po wyłączeniu niepotrzebnych usług i UAC całkiem sprawnie to wszystko działa, więc raczej przy niej zostanę. Nigdzie nie znalazłem jasnej odpowiedzi, próbowałem reinstalacją driverów do dźwięku ale nic nie dało. :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KitKat Opublikowano 10 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2009 A jak z muzyką w innych programach? WMP, WinAmp itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
themeler Opublikowano 10 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2009 Wczoraj przy filmie mi tak przycinał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 10 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2009 ściągnij DPC Latency Checker zapuść nutę i powiedz nam co widzisz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
themeler Opublikowano 10 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2009 (edytowane) Przeglądałem stronkę w operze i leciała muzyka z foobara. Ni to z [gluteus maximus] ni z pieczary się zaczął prrzycinać, wyżej zobrazowane ;/ Potem wyłączyłem foobara i włączyłem WMP, zanim jeszcze coś puściłem przycinał, na razie spokój... Może to to powoduje jakaś usługa, która włącza się od czasu do czasu (np. żeby sprawdzić dostępność czegoś, czy zrobić jakiś backup)? Indeksowanie wyłączone, uac wyłączony, część usług które były niepotrzebne wyłączone (przed wyłączeniem też przycinało więc to nie jest powodem). Edytowane 10 Marca 2009 przez themeler Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dru8d Opublikowano 11 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2009 DPC Latency Checker napisał, że prawdopodobnie masz problem ze sterownikami jakiegoś urządzenia. Zaproponował abyś po kolei powyłączał różne urządzenia (modem, karta sieciowa wifi, karta dźwiękowa itp.) i sprawdził czy nadal tak się dzieje. Ja proponuję aktualizację sterowników na najnowsze jakie są dostępne na stronie producenta. Często to pomaga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
themeler Opublikowano 11 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2009 (edytowane) Tiaaa... rozumiem po angielsku, z tym że dalej nie wiem co kaszani resztę :/ Na razie przerzuciłem się z foobara na WMP i reinstalowałem drivery do grafiki. Póki co jest ok. Wyłączałem modem i kartę ethernet na chwilę, nie zmieniło to za wiele. Pytanie do was, czy przy muzyce, przeglądaniu stron i włączonym tlenie, latency w DCP powinno skakac do 1000 uq(a momentami nawet lekko ponad)? Edytowane 11 Marca 2009 przez themeler Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makaron Opublikowano 11 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2009 (edytowane) Hej a moze masz cos nie tak w ustawieniami Power management. Moj kolega tak mial ze winamp + filmy przycinaly sie jak tylko przelaczal na baterie. Potem zmienilem na No Max Power i bylo ok. Zonacz RMclockiem jak co skacze procek. Wydaje mi sie jednak ze porada z driverami jest najtrafniejsza. Do pozbywania sie jakiegos oprogramowania polecam Revo uninstaller. PS. Sory za znaki , pisze z pracy. Edytowane 11 Marca 2009 przez makaron Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
themeler Opublikowano 11 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2009 To dzieje się na zasilaczu. Na razie pogrzebie w sterownikach, ale sam już nie wiem co może to powodować, instalowałem od nowa drivery do dźwięku i grafiki ze strony HP i to samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dru8d Opublikowano 13 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2009 To dzieje się na zasilaczu. Na razie pogrzebie w sterownikach, ale sam już nie wiem co może to powodować, instalowałem od nowa drivery do dźwięku i grafiki ze strony HP i to samo. Proponuję, żebyś pościągał sterowniki (te co się da) ze stron producentów komponentów. Niestety strony producentów laptopów są często zapóźnione jeśli o to chodzi i mają zamieszczone bardzo stare sterowniki. Miałem trochę innego typu problem z dźwiękiem na Viście i lapku Toshiby (akurat nie mam na myśli swojego). Dźwięk zanikał albo nagle się pojawiał. Najnowsze sterowniki ze strony Realteka rozwiązały problem od ręki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekk28 Opublikowano 15 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2009 mam takze ten model i ten sam problem :( zainstalowalem nawet XP ale problem pozostal. takze nie wiem jaka moze byc przyczyna... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
themeler Opublikowano 27 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2009 Wczoraj wgrałem nowy BIOS (F0.9) i jak na razie problemów nie ma, DCP latency checker wprawdzie nadal pokazuje reakcję na poziomie 1000qs, ale jest ok. Póki co. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...