mlekovitamlekovita Opublikowano 17 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2009 (edytowane) Czy wie ktoś może co trzeba zrobić aby można było w vlite usuwać komponenty z płyty instalacyjnej nie uszkadzając w ten sposób dodawanie funkcji Servera :mur: ?? Edytowane 17 Marca 2009 przez mlekovitamlekovita Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 17 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2009 Poprosić o to autora programu? vLite ma bardzo ograniczone mozliwosci w przypadku Windows Server i raczej nie powinno się nim próbowac usuwac czegokolwiek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 17 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2009 A po co ta kastracja że tak się spytam? System i tak od ręki instaluje się goły i wesoły, ale gotowy do pracy z kopyta :) W przeciwieństwie do visty... No i masz wersję core jak już masz ochotę ciąć... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlekovitamlekovita Opublikowano 17 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2009 :lol2: Core wiersz polecenia i azda... A po co język np. japoński ?? pomoc, przykładowa muzyka obrazy tapety, rozpoznawanie mowy czy język naturalny już niema prawie 3 GB...Do tego pare jeszcze innych rzeczy i sie okazuje ze po zainstalowaniu zajmuje tyle samo co XP, tylko ze niemożna dodawać funkcji... Po co ma zajmować miejsce na dysku ?? I sama instalacja będzie szybciej przebiegała :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 18 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2009 Normalna instalacja i tak leci jak z bicza strzelił... 6-8 minut? Tapet i muzy nie zauważyłem w systemie - nie licząc defaultowej. Języki? System instalujesz w takiej wersji jaką masz kupioną, z tego co się orientuję nie ma opcji doinstalowania innego language packa jak w viście. Najwięcej miejsca tracisz i tak w folderze winsxs w którym winda trzyma kopie wszystkiego co instaluje, a nie ma za bardzo się go pozbyć :/ Wycinanie poszczególnych elementów jest raczej nieopłacalne - winda przy instalacji zrzuca chyba właśnie tam wszystko co ma płytce i buduje sobie jakąś bazę pakietów, coś jak w [brzydkie określenie na linuksa]u. Bez dokładnej znajomości zależności co z czym się je, to raczej karkołomne zadanie. Do tej pory nie widziałem jakichś wersji OEM z powycinanymi funkcjami, tylko te przygotowane przez producenta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlekovitamlekovita Opublikowano 2 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2009 Normalna instalacja i tak leci jak z bicza strzelił... 6-8 minut? Tapet i muzy nie zauważyłem w systemie - nie licząc defaultowej. Języki? System instalujesz w takiej wersji jaką masz kupioną, z tego co się orientuję nie ma opcji doinstalowania innego language packa jak w viście. Najwięcej miejsca tracisz i tak w folderze winsxs w którym winda trzyma kopie wszystkiego co instaluje, a nie ma za bardzo się go pozbyć :/ Wycinanie poszczególnych elementów jest raczej nieopłacalne - winda przy instalacji zrzuca chyba właśnie tam wszystko co ma płytce i buduje sobie jakąś bazę pakietów, coś jak w [brzydkie określenie na linuksa]u. Bez dokładnej znajomości zależności co z czym się je, to raczej karkołomne zadanie. Do tej pory nie widziałem jakichś wersji OEM z powycinanymi funkcjami, tylko te przygotowane przez producenta. W sumie to rzeczywiście nie opłaca się obkrajać tego systemu... Zainstalowałem wersje Web. Poza folderem czcionek który miał pare set MB i folderem sterowników prawie 800 mb sterowników od drukarek niema śmieci na dysku... jeszcze można wywalić z folderu winsxs x86..natural language prawe 500 mb i jeśli ktoś instaluje desktop experience jakies skompresowane raporty ok 1 gb. Wyłączyć parę usług poustawiać i vista która szybciej reaguje, stabilna i przede wszystkim szybka... :razz: na 512 MB RAM działa poprawnie i nie widac zeby komp był za wolny na ten system... Jak dla mnie najlepszy system od Billa :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...