Skocz do zawartości
mlekovitamlekovita

Server 2008 Rc1 I Vlite

Rekomendowane odpowiedzi

:lol2: Core wiersz polecenia i azda...

A po co język np. japoński ?? pomoc, przykładowa muzyka obrazy tapety, rozpoznawanie mowy czy język naturalny już niema prawie 3 GB...Do tego pare jeszcze innych rzeczy i sie okazuje ze po zainstalowaniu zajmuje tyle samo co XP, tylko ze niemożna dodawać funkcji... Po co ma zajmować miejsce na dysku ?? I sama instalacja będzie szybciej przebiegała :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Normalna instalacja i tak leci jak z bicza strzelił... 6-8 minut?

Tapet i muzy nie zauważyłem w systemie - nie licząc defaultowej.

Języki? System instalujesz w takiej wersji jaką masz kupioną, z tego co się orientuję nie ma opcji doinstalowania innego language packa jak w viście.

Najwięcej miejsca tracisz i tak w folderze winsxs w którym winda trzyma kopie wszystkiego co instaluje, a nie ma za bardzo się go pozbyć :/

Wycinanie poszczególnych elementów jest raczej nieopłacalne - winda przy instalacji zrzuca chyba właśnie tam wszystko co ma płytce i buduje sobie jakąś bazę pakietów, coś jak w [brzydkie określenie na linuksa]u. Bez dokładnej znajomości zależności co z czym się je, to raczej karkołomne zadanie.

Do tej pory nie widziałem jakichś wersji OEM z powycinanymi funkcjami, tylko te przygotowane przez producenta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Normalna instalacja i tak leci jak z bicza strzelił... 6-8 minut?

Tapet i muzy nie zauważyłem w systemie - nie licząc defaultowej.

Języki? System instalujesz w takiej wersji jaką masz kupioną, z tego co się orientuję nie ma opcji doinstalowania innego language packa jak w viście.

Najwięcej miejsca tracisz i tak w folderze winsxs w którym winda trzyma kopie wszystkiego co instaluje, a nie ma za bardzo się go pozbyć :/

Wycinanie poszczególnych elementów jest raczej nieopłacalne - winda przy instalacji zrzuca chyba właśnie tam wszystko co ma płytce i buduje sobie jakąś bazę pakietów, coś jak w [brzydkie określenie na linuksa]u. Bez dokładnej znajomości zależności co z czym się je, to raczej karkołomne zadanie.

Do tej pory nie widziałem jakichś wersji OEM z powycinanymi funkcjami, tylko te przygotowane przez producenta.

W sumie to rzeczywiście nie opłaca się obkrajać tego systemu...

Zainstalowałem wersje Web. Poza folderem czcionek który miał pare set MB i folderem sterowników prawie 800 mb sterowników od drukarek niema śmieci na dysku... jeszcze można wywalić z folderu winsxs x86..natural language prawe 500 mb i jeśli ktoś instaluje desktop experience jakies skompresowane raporty ok 1 gb. Wyłączyć parę usług poustawiać i vista która szybciej reaguje, stabilna i przede wszystkim szybka... :razz: na 512 MB RAM działa poprawnie i nie widac zeby komp był za wolny na ten system... Jak dla mnie najlepszy system od Billa :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi