Włodi Opublikowano 21 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2009 Kupiłem pare miechów temu nowe tusze (kolor + czarny). Są to tanie zamienniki napełniane. Do tej pory wszystko było ok a gdy po dłuższej przerwie chciałem coś wydrukować okazało sie że wogóle nie drukuje czerwonego koloru i zdjęcia wychodzą niebiesko - zielone. Czyściłem już dysze, w ciepłej wodzie moczyłem 10min, odbiłem na chusteczce dysze i wyszły tylko 2 kolory bez czerwonego.Później czyściłem jeszcze funkcją czyszczenia ponad 3 razy i nic. Możliwe że skończył sie sam czerwony pojemnik z tuszem? Oprogramowanie HP mi pokazuje że kolorowego tuszu jest jeszcze w sumie 80%.Tak dużo zdjęć przez te pare miesiecy nie drukowalem w sumie. Drugi problem mam taki, że na zdjęciach drukuje mi takie białe paski tak co 5mm(na szerokość dyszy). Czy to może być wina tanich zamienników a może z drukarką coś nie tak? Ona ma już z 9 lat:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 24 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2009 Musisz zdobyc odsysarke bo pęcherz powietrzny ci sie zrobił nad głowica i tusz nie spływa do głowicy.. Częsty przypadek mi tez po napełnieniu albo było ok albo brakowało jakiegos.. PS. Wersja HARDCORE : głowica do pyska i SŚIJ ! tez działa... tylko trza ryło myc... ( trzymaj kardrige w pozycji pionowej ! ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodi Opublikowano 24 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2009 Szczerze mówiąc to nie chce mi sie kupować jeszcze do tego jakiś odsysarek bo sie nie opłaca a ten drugi sposob to rzeczywiscie hardkor:D Nie ma jakis innych sposobow na to? Hm czym by to jeszcze można odessać... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 29 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2009 Podałem 2 sposoby 3 wymysl sam....... Wez jeszcze polej głowice ciepła woda ( czasami zasychaja dysze ) .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...