Chemik16 Opublikowano 22 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2009 (edytowane) Witam Po pierwsze odrazu wyjaśnie czemu Laptop a nie Stacjonarka do kina domowego ;) Więc tak: 1. Mam 2 zestawy kina domowego w domu - z desktopem nie chciałoby mi sie latać i przełączać tych wszystkich kabli ;) 2. Laptop potrzebny mi będzie w pracy a i na studia sie przyda ;) 3. nie stać mnie na zakup 2 desktopów HTPC + Laptopa ;) W gry raczej nie będe na tym grał - ale do Dekodowania materiału h264 w HD/FullHD i tak potrzeba mocnego sprzętu ;) *Musi mieć wyjście HDMI (bądź VGA + jakieś cyfrowe Audio) *Wolałbym jakiś z matową obudową w ciemnym kolorze (najlepiej czarnym), błyszczące z Chromo-podobnymi wstawkami raczej odpadają z miejsca ... *Ogólnie im mniejszy tym lepszy ;) nie zależy mi na dużym ekranie ;) *Nie potrzebuje narazie napędu BlueRay ;) Najlepiej Jakby można go było kupić w Łodzi lub okolicach - koniecznie FVAT aha - im taniej tym lepiej ;) Edytowane 22 Marca 2009 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 22 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2009 Maly, z HDMI - Toshiba U400 lub Dell XPS M1330, ew. MSI PR200. Niestety, stylistyka zadnego nie pasuje do Twoich preferencji. W mojej U400 zestaw T2390 + X3100 + 3GB RAM daja rade 1080p bez bolu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stark Opublikowano 22 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2009 XPS akurat jest matowy, z zewnątrz prawie cały czarny, ale to już zainteresowany może na fotkach ocenić. Jest hdmi, ale nie podłączałem go jeszcze do tv, więc nie wiem czy audio prześle. Cyfrowe wyjście audio - do sprawdzenia w ?sterach? ale w sumie wątpie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 22 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2009 Stylistycznie wszystkie mogą raczej być ;) widziałem gorsze (chromowane niektóre przyciski itp ;] ) no właśnie - cyfrowe audio być musi ... ale widze ze SPDIFy mają ;) a coś na ATI z HDMI - może być troche większe ~15" ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek-o Opublikowano 23 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2009 dell studio 1535 (z radeonem HD3450, ma hdmi, w zasadzie ma to samo wyposażenie co dell XPS M1330) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 24 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2009 XPS akurat jest matowy, z zewnątrz prawie cały czarny, ale to już zainteresowany może na fotkach ocenić. Jest hdmi, ale nie podłączałem go jeszcze do tv, więc nie wiem czy audio prześle. Cyfrowe wyjście audio - do sprawdzenia w ?sterach? ale w sumie wątpie.Moja Toshiba przesyla (po pewnych zabawach z ampli, ale to juz wina dziwnych pomyslow inzynierow z Onkyo), wiec raczej z Dellem tym bardziej nie bedzie problemu. Stereo, DD, DTS, multichannel PCM - wszystko hula. Dolby TrueHD i DTS-HD Master Audio nie sprawdzalem, ale tez nie podejrzewam problemow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...