DisL Opublikowano 22 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2009 Witam Poszukuję drukarki do 200zł średniej jakości. Głównie chodzi mi o to, żeby tanie były tusze i druk w niezłej jakości. Będę drukować max.kilkadziesiąt kartek miesięcznie,głównie druk czarny. Jaką drukarkę polecacie? Wpadły mi w oko: Cannon ip1800 http://www.ceneo.pl/573723s Epson stylus S20 http://www.ceneo.pl/1577052 Hp d1560 http://www.ceneo.pl/1539870 pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cejrowski Opublikowano 30 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2009 Witaj! Z takich niedrogich drukareczek to po części sprawdzona w sumie ta Canon IP3600. Szwagie który dużo drukuje łącznie ze zdjęciami chwali sobie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Krupier Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2009 (edytowane) Tylko nie kupuj całkowitego kiczu! Cejrowski! tą co podałeś Canon IP3600 to nie wiem czy dobry wybór. Lepiej niech już kupi tego HP tusze nie mają cen wygórowanych! Edytowane 14 Sierpnia 2009 przez Krupier Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrowski Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Ja mam podobnego deskjeta HP i do domowego zastosowania sprawdza się nieźle. Najlepiej używać zamienników, wychodzi dużo taniej, a zamienniki są niejednokrotnie wydajniejsze. Polecam drtusz.pl, mają zamienniki bardzo dobrej jakości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shisho Opublikowano 2 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2009 nie chce zakładać nowego tematu, skoro jeden już jest :D szukam drukarki do 200 złotych, a najlepiej jeszcze taniej ;) wymagania? czytelny wydruk przy druku czcionką 5-6 (na uczelnie :P ), druk nawet jak jest brak tuszu kolorowego, możliwość ręcznego nabijania kartridży i tyle w sumie. Za pół roku ma mi wydrukować pracę inżynierską, więc i wydruk kolorowy nie może być za słaby. Przejrzałem sporo na ceneo, skąpcu, okazje.info i w sumie mam spory mętlik ;/ nawet nie wiem sam którą bym brał pod rozwagę. Ktoś poleci coś fajnego? Nie trzeba mi zbytnio urządzenia wielofunkcyjnego, ale jeśli w tej cenie jakieś by się znalazło, które by spełniało wymogi i było lepsze od samej drukarki, to bym takiego kombajna wybrał. dotychczas korzystałem z hp psc 1410 i w sumie sporo wydrukowała, ale zdechła i musowo muszę coś szybko zakupić. Z góry dzięki za jakieś podpowiedzi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 10 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2009 nie chce zakładać nowego tematu, skoro jeden już jest :D szukam drukarki do 200 złotych, a najlepiej jeszcze taniej ;) wymagania? czytelny wydruk przy druku czcionką 5-6 (na uczelnie :P ), druk nawet jak jest brak tuszu kolorowego, możliwość ręcznego nabijania kartridży i tyle w sumie. Za pół roku ma mi wydrukować pracę inżynierską, więc i wydruk kolorowy nie może być za słaby. Przejrzałem sporo na ceneo, skąpcu, okazje.info i w sumie mam spory mętlik ;/ nawet nie wiem sam którą bym brał pod rozwagę. Ktoś poleci coś fajnego? Nie trzeba mi zbytnio urządzenia wielofunkcyjnego, ale jeśli w tej cenie jakieś by się znalazło, które by spełniało wymogi i było lepsze od samej drukarki, to bym takiego kombajna wybrał. dotychczas korzystałem z hp psc 1410 i w sumie sporo wydrukowała, ale zdechła i musowo muszę coś szybko zakupić. Z góry dzięki za jakieś podpowiedzi :) Ja mam w sumie takie same wymagania co do drukarki i postawilem na laserowke. Dlaczego ? W pracy bedziesz mial w wiekszosci czarno-biale strony. Kolor mozesz druknac w jakims punkcie ksero - koszt w zasadzie taki sam, jak kupno kolorowych tuszy. Drukowanie jest duzo tansze. Druk drobna czcionka - laserowki gora ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laiczka Opublikowano 25 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2009 Racja, laserówki taniej wychodzą. Ja jednak miałam jakąś atramentówkę Lexmarka za 150 zł swego czasu - posłużyła ładnie przez caaaały rok, po czym przy wymianie kartridży stwierdziłam, że się to nie opłaca, skoro kardridż wyniósłby mnie ok.50 zł. Także przemyśl, czy stawiasz na drukarkę jednorazowego użytku, czy raczej długofalową;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kompanka Opublikowano 18 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2009 Ja jednak jestem za atramentówką. Zwłaszcza jeśli o użytek domowy chodzi. Za Piotrowskim mogę powtórzyć, że wcale eksploatacja nie wychodzi jakoś drogo, jeśli używa się odpowiednich zamienników. Te od doktortusza rzeczywiście dają radę, pokusiłam się o zamówienie właśnie dzięki forum i nie żałuję. A co do laserówek, to gdzieś słyszałam, że "wyziewy" z nich są rakotwórcze...także dobrze mieć porządnie wietrzone pomieszczenie, w którym tegoż ustrojstwa się użytkuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxim Opublikowano 18 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2009 A co do laserówek, to gdzieś słyszałam, że "wyziewy" z nich są rakotwórcze...także dobrze mieć porządnie wietrzone pomieszczenie, w którym tegoż ustrojstwa się użytkuje. co Ci zależy, i tak w 2012 koniec świata :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shiba Opublikowano 29 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2009 Nie trzeba mi zbytnio urządzenia wielofunkcyjnego, ale jeśli w tej cenie jakieś by się znalazło, które by spełniało wymogi i było lepsze od samej drukarki, to bym takiego kombajna wybrał.Ja znalazłam całkiem niezłego kombajna http://www.hiperokazja.pl/lexmark-urzadzen...dowe-x4530.html. Parametry ma wystarczające i fajny bajer w postaci łączenia się bezprzewodowego - przynajmniej kable się nie walają po ziemi :wink: Cena jest taka, że jeszcze na zapasowe tusze starczy :wink: Też studiuję, więc wiem że skaner czy ksero często się przydaje, więc jeśli w kwocie się mieści to postawiłabym na wielofunkcyjne urządzenie. A sama mam Lexmarka tylko inny model i żyje pełnią życia od 2 lat :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość paranoik123 Opublikowano 25 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2009 Zgadzam się, że przy wyborze drukarki kluczową sprawą jest koszt eksploatacji i właśnie tym kierowałbym się przy wyborze. Jeżeli wymiana kartridża ma wychodzić drożej niż nowe urządzenie, to wiadomo gdzie sobie można taki interes wsadzić ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nonameplum Opublikowano 5 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2010 Podbijam temat, bo właśnie mam podobny problem jak przedmówcy. Szukam drukarki do domu, która czasem miała by wydrukować coś kolorowego, mogła drukować pomimo wyczerpania np czarnego koloru. Wcześniej miałem Canona S330 sprawował się dobrze przez 3 lata, ale padła głowica. Zaletą było to, że tusze kosztowały w granicach 15 zł. Także jeśli ktoś siedzi w temacie to proszę o radę jakieś taniej w użytkowaniu i w miarę dobrej drukarki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...