]MarO[ Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Witajcie Mam problem i w związku z tym pytanie. Jaki jest dobry program (w miare prosty i przejżysty - nie żaden kombajn w stylu powerstripe - dobrze też żeby był darmowy), do wymuszania prawidłowej częstotliwości odświeżania na monitorze. Mój (już dość leciwy) monitor nie obsługuje poprawnie DDC (?), przynajmniej z kartą Radeon 7500 (wcześniej z GF2 nie było problemu). Jeśli ktoś zna jakiś inny sposób na rozwiązanie tego problemu to chętnie posłucham - a objawia się on tak, że w sterownikach (Catalyst 3.2) są różne częstotliwości odświeżania w zakładce "karta" i "ekrany" (ta w ekrany jest "dobra" w cudzysłowie, bo chciałbym ją zmienić, ale ona nie zmienia się niezależnie od tego jaka jest w zakładce "karta" - jednym słowem zero reakcji). A więc... POMOCY ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adas01 Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2003 pokombinuj z wyborem monitora (i odznacz 'ukryj tryby których monitor nie może wyświetlić'),może pomoże albo spróbuj na cat. 2.5 - na nich wszystko u mnie biega jak sobie tylko chcę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
]MarO[ Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2003 pokombinuj z wyborem monitora (i odznacz 'ukryj tryby których monitor nie może wyświetlić'),może pomoże albo spróbuj na cat. 2.5 - na nich wszystko u mnie biega jak sobie tylko chcę. Cześć Dzięki za zainteresowanie :) Gdzie jest ta opcja - 'ukryj tryby których monitor nie może wyświetlić', bo coś nie specjalnie ją widze ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2003 RefreshFix0.9.9.6 bardzo dobry program POLECAM. UPDATE: :arrow: http://www.radeon2.ru/tools/RefreshFix0.9.9.6.zip Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
]MarO[ Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2003 RefreshFix0.9.9.6 bardzo dobry program POLECAM. UPDATE: :arrow: http://www.radeon2.ru/tools/RefreshFix0.9.9.6.zip To ściągnąłem w pierwszej kolejności... Niestety jak widać bez efektu :(... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Refresh lock, ale on musi działać w systemie, żeby odświerzanie było ok. Polecam Riva Tuner, uruchamiasz raz, instalujesz wybrane częstotliwości dla każdej z rozdzielczości, i tyle. Nie trzeba nic robić, do póki nie zmienisz driverów/karty/monitora, przynajmniej tak u mnie to działa, nie wiem, jak na ATI.Refresh lock, ale on musi działać w systemie, żeby odświerzanie było ok. Polecam Riva Tuner, uruchamiasz raz, instalujesz wybrane częstotliwości dla każdej z rozdzielczości, i tyle. Nie trzeba nic robić, do póki nie zmienisz driverów/karty/monitora, przynajmniej tak u mnie to działa, nie wiem, jak na ATI. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...