GreenGo Opublikowano 26 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2009 Witam. Muszę utworzyć sieć neuronową i przeprowadzić jej uczenie do aproksymacji funkcji: f(x) = sin(2x) +sin^2(2x) + sin^4(2x) przy utworzeniu zbioru treningowego składającego się z par: (x, f(x)), x należy( -pi/2, pi/2), odstęp 0.01. Nie wiem jak się do tego nawet zabrać. Jeśli ktoś dysponuję taką wiedzą to byłbym bardzo wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 26 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2009 Jeżeli nie musisz tego zaprogramować to polecam JNNS. Jak coś to pisz na PW. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 27 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2009 a ja polecam matlaba , to czego potrzebujesz to on ma w standartowych modułach, i mozna sie bawic ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stark Opublikowano 28 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2009 matlab troche za drogi jak na jedno zadanie ;p, nie sadzisz pre? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sardyn Opublikowano 28 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2009 matlab troche za drogi jak na jedno zadanie ;p, nie sadzisz pre? Jest jeszcze darmowy Scilab - te dwa programy to praktycznie to samo ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shooter Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2009 (edytowane) Matlab + NeuralNetworkToolbox to banał. Mam caly skrypt do tego. Na wstepie musisz wygenerowac sobie wartosci tej funkcji dla wybranych przez siebie argumentow-parametrow. Edytowane 2 Kwietnia 2009 przez shooter Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...