deseslin Opublikowano 27 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2009 (edytowane) Hey, wczoraj otworzyłem kompa, odpiąłem karte graficzną i z wiatraczka i radiatorów odkurzyłem kurz i paprochy jakie na nim były i jeszcze wczoraj nie było żadnych problemów z monitorem. Dziś włączam kompa, a na monitorze coś "a'la" martwe piksele. Przeinstalowałem sterowniki, dalej to samo, przepiąłem na inny słot pcie i też są. żeby sprawdzić czy to wina karty czy monitora podpiąłem laptopa do LCD i niestety wtedy też się pokazały te plamki. załączam zdjęcie, w prawym dolnym rogu widać te plamki: na szaro-białym tle mają kolor czerwony. Czy jesteście w stanie coś poradzić? czy poprostu coś spieprzyłem czyszcząc karte graficzną? Edytowane 27 Marca 2009 przez deseslin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 27 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2009 Na powierzchni w miejscu uszkodzeń nie ma znaków po "zabawach ze skalpelem" ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deseslin Opublikowano 27 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2009 Na powierzchni w miejscu uszkodzeń nie ma znaków po "zabawach ze skalpelem" ? to było zwykłe odkurzanie... nie, wszystko absolutnie czyste, nic nie zadrapane. Najeżdżając myszą na "to coś" widać jak kursor "wchodzi" pod "to coś". Tak jakby było coś naklejonego(niestety nie jest;/) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczurek Opublikowano 27 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2009 (edytowane) bardziej to subp jest. Ktoś Ci ekran dotknął tipsem. jak nie masz śladów na folii to gwarancja ^^ ED: Spróbuj jeszcze programem od odzyskiwania badpixeli. Edytowane 27 Marca 2009 przez wilczurek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deseslin Opublikowano 28 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2009 bardziej to subp jest. Ktoś Ci ekran dotknął tipsem. jak nie masz śladów na folii to gwarancja ^^ ED: Spróbuj jeszcze programem od odzyskiwania badpixeli. A czy to mozliwe żeby padł jakiś kontroler w LCD? w sensie elektronika? (gwarancji już nie mam, monitor ma z 3 latka więc i tak miałem go wymienić za pół roku = jestem zmuszony wymienić teraz) Wyczytałem że też mogły się "rozlać kryształy", czy to jest to? bo już nie wiem czy szukać przyczyny w karcie graficznej, czy może uderzenia jakiegoś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 28 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2009 http://monitory.idg.pl/news/121344/Naprawa...rob.to.sam.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...