Gość lolwesoly Opublikowano 30 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2009 Siemka, pisze ten temat poniewaz ostatnio zaskoczyl mnie pewien fakt gdzyz zakupilem sobie w okazyjnej cenie chlodzenie ac 64 pro pwm i na nim jest wentylator ktory standardowo osiaga 2200obr/min a u mnie osiagnal 2500obr/min. Okazalo sie ze to straszna buczarka. Poszedlem do lokalnego sklepu i zakupilem wentylator za 5 zl o wym 92x92. Zamienilem go i efekt byl zaskakujacy! Testowalem oba wentyle na pod wzgledem ciszy i wydajnosci i zdecydowanie wygral ten tani. Mierzac temperature w stresie ac dawal okolo 50 stopni i halas ok 18-19 db a wentyl za "piatke" dawal okolo 1500 rpm, halas na poziomie 10 db i co okazalo sie temperature w stresie 43 stopnie C. Jak to mozliwe ze zwykly badziew pokonal wentylator znanej firmy arctic cooling?? Czy oplaca sie kupywac takie badziewy?? W czym one sa gorsze od tych drozszych?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 30 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2009 rewelacja. Pokaż co to za wentylator. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 30 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2009 halas na poziomie 10 db :lol2: Lozysko slizgowe pewnie nie wytrzyma miesiaca. No ale straciles tylko browar - tak to jest jak sie nie potrafi wysterowac PWM :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrchak Opublikowano 30 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2009 Jak zmierzyłeś poziom hałasu ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 30 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2009 Na oko. A dokładniej na ucho, choć pewnie nijak ma się to do rzeczywistości, skoro szum tła wynosi koło 30 dB. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 30 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2009 Czasami zdarza się dobry wentyl w niskiej cenie Ale zazwyczaj szumią łożyska itp Zostaw podlączony ten za 5zł na jakiś miesiąc i powiedz czy łożysko nie zacznie terkotać jak głupie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lolwesoly Opublikowano 31 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2009 mam tem wentytlek juz jakis rok (wczesniej uzytkowalem go pod inna postacia) i nie sprawia klopotu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 31 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2009 (edytowane) mam tem wentytlek juz jakis rok (wczesniej uzytkowalem go pod inna postacia) i nie sprawia klopotu.Mozesz kupowac za 2zł jak chcesz, ale nie próbuj wmawiać nam że gó**o z cynamonem to szarlotka! Stary mam w szafie z 6 wentylatorków od 80-120mm, i leża i sie kurzą bo strasznie szumią/terkoczą chcesz ODDAM za darmo http://allegro.pl/item569408075_569408075.html ostatnio to kupilem zamiast AC ktore posiadałem. I jest niebo a ziemia...pewnie ktos powie ze to tez nie jest super...ale na minimalnych dla mnie jest ok. A ty tu wyskakujesz z wentylem za 5zl i próbujesz zrobić rewolucję...może kręci się on 800rmp, może ma ZNIKOMY przepływ, a ty się cieszysz że jest cicho...i podajesz 10dB na ucho... Edytowane 31 Marca 2009 przez HeatheN Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 31 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2009 mam tem wentytlek juz jakis rok (wczesniej uzytkowalem go pod inna postacia) i nie sprawia klopotu. A my jestesmy krolewne sniezki. Zamykam bo debilizmy szkoda ciagnac (...)Poszedlem do lokalnego sklepu i zakupilem wentylator za 5 zl(...) mam tem wentytlek juz jakis rok(...) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...