mlodyaht84 Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2009 (edytowane) Witam. Problem polega na tym że moja nowo kupiona 9800 gtx jest tak duża że nachodzi na mój chipset :(. Niestety moja dfi infinity ultra ii m2 (oryginalnie) ma tylko jedno gniazdo pcie 16x i to jest własnie ten slot gdzie karta nachodzi na chipseta. 2 gniazdo może być tylko x8. Są jakieś taki radiatory które da się wcisnąc pod karte ? czy takie coś mnie uratuje? http://allegro.pl/item593443629_thermalright_hr_05_sli.html Edytowane 3 Kwietnia 2009 przez mlodyaht84 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Wsadź do pci-ex 8x. Nie poczujesz różnicy chyba, że w 3dmark itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlodyaht84 Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Wsadź do pci-ex 8x. Nie poczujesz różnicy chyba, że w 3dmark itp. W grach nie będzie różnicy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Jak to nie będzie, oczywiście ,że będzie różnica. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Raczej nie duża. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kluzon Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Ja bym po prostu zmienił chłodzenie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Witam. Problem polega na tym że moja nowo kupiona 9800 gtx jest tak duża że nachodzi na mój chipset :(. Niestety moja dfi infinity ultra ii m2 (oryginalnie) ma tylko jedno gniazdo pcie 16x i to jest własnie ten slot gdzie karta nachodzi na chipseta. 2 gniazdo może być tylko x8. Są jakieś taki radiatory które da się wcisnąc pod karte ? czy takie coś mnie uratuje? http://allegro.pl/item593443629_thermalright_hr_05_sli.html Niemożliwe... Miałem na tej płycie 8800GTS 320MB, która wielkością jest taka sama i wszystko było w porządku... Masz ciągle ten wiatraczek na chipsecie czy coś zmieniałeś? Co do drugiego slotu - ten na tej płycie będzie działał na x4 niestety... gdyby to była wersja SLI, to x8. Jeśli nic nie da się zrobić - bierz tego hr05 SLI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Jest jakaś różnica w praktyce między x4 a x16 przy grafice 7600GT/8600GT? Bo mi chłodzenie od grafiki zawadza i też musiałem dać w dolny slot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Jest jakaś różnica w praktyce między x4 a x16 przy grafice 7600GT/8600GT? Przy takich kartach - nie, pomijalna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...