Skocz do zawartości
mlodyaht84

Dfi Pomocy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Problem polega na tym że moja nowo kupiona 9800 gtx jest tak duża że nachodzi na mój chipset :(.

Niestety moja dfi infinity ultra ii m2 (oryginalnie) ma tylko jedno gniazdo pcie 16x i to jest własnie ten slot gdzie karta nachodzi na chipseta.

2 gniazdo może być tylko x8.

Są jakieś taki radiatory które da się wcisnąc pod karte ?

czy takie coś mnie uratuje? http://allegro.pl/item593443629_thermalright_hr_05_sli.html

Edytowane przez mlodyaht84

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Problem polega na tym że moja nowo kupiona 9800 gtx jest tak duża że nachodzi na mój chipset :(.

Niestety moja dfi infinity ultra ii m2 (oryginalnie) ma tylko jedno gniazdo pcie 16x i to jest własnie ten slot gdzie karta nachodzi na chipseta.

2 gniazdo może być tylko x8.

Są jakieś taki radiatory które da się wcisnąc pod karte ?

czy takie coś mnie uratuje? http://allegro.pl/item593443629_thermalright_hr_05_sli.html

Niemożliwe... Miałem na tej płycie 8800GTS 320MB, która wielkością jest taka sama i wszystko było w porządku...

Masz ciągle ten wiatraczek na chipsecie czy coś zmieniałeś?

Co do drugiego slotu - ten na tej płycie będzie działał na x4 niestety... gdyby to była wersja SLI, to x8.

Jeśli nic nie da się zrobić - bierz tego hr05 SLI.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi