stivo Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Siema Mam w domu stary już (około 8lat) 17" monitor CRT LiteON, który od kilku dni nie pokazuje barwy czerwonej.. W sumie nowe 22 cale od LG już zamówione i będą w poniedziałek, ale chciałem zapytać co może być przyczyną takiego problemu i ile może wynieść ewentualna naprawa. Sam obstawiałbym kabel (który jest wbudowany w monitor) lub jakiś podzespół. Nawet jeśli udałoby się to tanio naprawić samemu czy z czyjąś pomocą, to zawsze można go komuś za drobną opłatą odsprzedać. Z góry dzięki za wypowiedzi. PS. Karta graficzna jest sprawna, bo sprawdzałem na innej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carek Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Miałem kiedyś podobny problem, wystarczyło dobrze ustawić kabel. Padł zaraz tuż przy końcówce d-sub'a, w końcu uciąłem ją i od jakiegoś innego podłączyłem i jest ok. Możliwe, że padło coś w środku, naprawy itp. bym sobie wtedy darował. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RatManek Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2009 u kumpla pamietam ze wypadlo pare PINow z poncowki kabla, sprawdz czy masz wszystkie badz pogiete. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Pewnie wina kabla. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Końcówka jest w porządku. Narazie póki nie ma nowego to go nie ruszam.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akodo Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2009 nie wiem czy opłaca się dokładać choćby złotówkę do niego zobacz nowy CRT z gwarancją 125zł http://proline.pl/sklep.php?prodid=E-MACHINES+CRT+17F3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Wiem, że nie opłaca się dokładać.. Tymbardziej, że jak już pisałem w poniedziałek dojedzie nowy LG 22" ;) Jednak myślę, że to nie jest wina kabla, bo czasem udaje się włączyć kompa i monitor świeci normalnie, a dopiero po jakiejś chwili traci czerwoną barwę.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...