Lukeps Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2009 (edytowane) Witam. Od kilku dni zauważyłem na pasku bocznym ( VISTA ) na mierniku zużycia procesora liczbę 50 % :huh: Liczba ta utrzymuje się non stop wahając się o kilka stopni w każdą ze stron. ( nieraz jednak dochodzi nawet do 90% przy przełączaniu okien albo gry w Counter Strike - gdzie gra potrafi się zacinać :huh: a jakiś czas temu CRYSIS chodził tak płynnie jak simsy. ) Komputer "nieruszany" za zwyczaj miał kilku procentowe zużycie procesora. Skanowałem komputer różnymi programami antywirusowymi, antyspy. itd. itp. Nawet HP Health Check nic nie wykazał. Nie ma także żadnych monitów. Jedynie wiatrak szaleje jak ogłupiały. Lista procesów jest w normie. Jeden z programów zabiera trochę za dużo pamięci - dwm.exe Po jego wyłączeniu samoczynnie sie włącza. Wyłączenie wszystkich zbędnych aplikacji także nie pomaga. Nie chce znowu reinstalować systemu bo będzie się to wiązało z zakupem dysku zewnętrznego do przechowania danych. :mur: Pomóżcie ! :sad: Oto parametry komputera: HP Pavilion dv5 Intel Core 2 DUO 2,53GHz RAM 4GB GFORCE 9600 M GT VISTA Home Premium SP1 32 bit Edytowane 4 Kwietnia 2009 przez Lukeps Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2009 A który proces Ci to zżera? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Wyłącz Aero. Może pomoże. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domban214 Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2009 (edytowane) Wyłącz Aero. Może pomoże.Aero nie obciazy procka w 50%... a juz napewno nie bez przerwy tak jak to jest u autora tematu Edytowane 4 Kwietnia 2009 przez domban214 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Ale może coś się "przestawiło". Zwłaszcza że dwm.exe to właśnie Aero. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukeps Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2009 lista procesów które pracuja "najciezej" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2009 (edytowane) Raczej które zużywają najwięcej ramu. Dziwne że explorer pożera 42% proca :) Edytowane 4 Kwietnia 2009 przez szpachla2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukeps Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Raczej które zużywają najwięcej ramu. Dziwne że explorer pożera 42% proca :)Dla mnie też to jest dziwne ale nie o to pytałem w temacie. Dalej czekam na jakąkolwiek pomoc. Pozostaje mi tylko w poniedziałek kupić dysk. Z grać wszystko na dysk i zrobić "reinstalke" :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2009 A nie masz przypadkiem właczonego Power Plan: jakiegoś Power saver, minimum, długa praca bateri? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bagienny Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Nawet na 525MHz Turiona 42% to gruba przesada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukeps Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2009 A nie masz przypadkiem właczonego Power Plan: jakiegoś Power saver, minimum, długa praca bateri?Nie mam... a baterie wyciągam jak laptop jest podłączony do kabla... Wczoraj wyłączyłem explorer.exe i procesor wrócił do prawidłowego funkcjonowania...ale jak korzystać z laptopa bez explorer.exe :blink: Na to wychodzi że coś podpięte pod explorera "zżera tyle procesora" ... ale co dalej ?????? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2009 http://technet.microsoft.com/en-us/sysinte...s/bb896653.aspx sciagnac to i zobaczyc co sie podpina pod exlplorer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...