macin Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2009 (edytowane) Zamierzam złożyć taki oto zestaw: obudowa - NOX MEDIA BLACK - http://www.cooling.pl/nox-media-black,produkt,458256.html płyta - GIGABYTE GA-MA790GP-DS4H procek - AMD Phenom II x3 720 AM2+ Black Edition BOX pamięć - 4GB OCZ zasiłka - BeQuiet 500W hdd - Samsung F1 1TB dvd - Pioneer narywarka karta sat - SkyStar HD 2 karta DVB-C - CableStar HD 2 I tu pytanie: Póki co będę jechał na integrze. Czy po zakupie dodatkowego GPU będzie możliwość wyłączenia tej karty i działaniu tylko na zintegrowanej (oszczędność energii)? Chodzi o to że przeważnie będzie to HTPC, ale pograć by się chciało to wtedy włączam dodatkową kartę i leci. Następne pytanie: Jak myślicie jaką grafę zmieszczę do tej budy? Do roździałki 1366/768 (plazma 50") oczywiście max detale (X3 Terran, Fallout 3, Crysis WH) A na koniec: jakie chłodzenie na proca wejdzie (cisza i wydajność)? Edytowane 9 Kwietnia 2009 przez macin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kluzon Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Ile zamierzasz przeznaczyć na kartę graficzną i ile na chłodzenie? Co do chłodzenia jak masz trochę kasy to Thermalright Ultra 120 extreme + jakiś wentylator:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2009 (edytowane) Niestety nie da się żeby w idle wykorzystywana była integra, a w stress karta na pci ex. Zastanów się na RAID0 z 2 dysków 500gb, np. tych. Edytowane 9 Kwietnia 2009 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macin Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Kurcze szkoda, że nie można np. w biosie wyłączyć grafy i jechać na integrze a w miarę potrzeby włączyć i już. Jeżeli chodzi o chłodzenie to myślałem na ninja mini ok 130zl. TR Ultra 120 jest wyższy od całej budy:) A co do grafy to z tego co wyczytałem nie może być dłuższa niż jakieś 20cm. A kasa na grafę? Hmm taka żeby w w/w rozdzielczości poszła na max w w/w tytułach:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kluzon Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2009 nie zauważyłem że ta buda ma 14 cm wysokości :) Zmieściło by się chyba scythe shuriken albo jak mówiłeś ninja mini. Jeżeli karta mam mieć 20 cm i ma to być jakaś bdb karta to będzie trudno znaleść. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macin Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Cóż trzeba będzie poszukać obudowy w którą wejdzie coś o wymiarach gtx 2xx. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Nie wiem jak jest w desktopach, ale w laptopach działa coś takiego jak power express czy jakoś tak i automatycznie w locie przełącza integre na zewnętrzną i odwrotnie, możliwe, że dałoby się to jakoś uruchomić na desktopie tylko musiałbyś przełączać monitor lub połączyć go zarówno do integry jak i do zewnętrznej. Musiałbyś się tym pobawić. Ta plazma pewnie ma 2xDVI albo dvi i hdmi więc mógłbyś spróbować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Ta plazma pewnie ma 2xDVI albo dvi i hdmi więc mógłbyś spróbować.Plazmy raczej są trudnym przypadkiem jeśli chodzi o podłączanie do kompa, jeśli jest w niej 1 d-sub to już jest dobrze, imho zostanie podłączenie przez hdmi. macin co do grafy to jeśli nie będzie dłuższa od mobo to nie powinno być problemów z zamontowaniem, ale zapomnij o cichym i wydajnym chłodzeniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macin Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Jeżeli chodzi o podłączenie do plazmy to problemu nie ma, aby wpiąć każdą grafę osobno. Mam 5080XA Pionka i obraz z kompa jest... cud. NeoMagNet - a to rozwiązanie jest programowe? Jeżeli tak to może faktycznie da się to zrobić. Podłącze po 2 różne inputy hdmi i po sprawie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2009 (edytowane) Tak, jest to zawarte w sterownikach ATI. Tylko jak pisałem nie wiem czy działa to na desktopie. Gdybym miał mobo na780G sprawdziłbym już dawno. http://pclab.pl/art26659-4.html <- Chodzi mi dokładnie o to, mam laptopa na Pumie i działa to bardzo dobrze. Musiałbyś dobrze pokombinować i poszukać na necie informacji czy da się to jakoś uruchomić na desktopie. Edytowane 11 Kwietnia 2009 przez NeoMagNeT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...