Ashatsae Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Może ktoś jest na tyle wiekowy i pamięta brzmienie tych monitorów aktywnych: http://www.allegro.pl/item597208160_philip...ic_aktywne.html Zastanawiam się nad ich kupnem i nie wiem czy warto inwestować w takie starocie, czy lepiej kupić jakieś nowe monitory aktywne w podobnej cenie? Jakość i szczegółowość dźwięku przede wszystkim. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2009 (edytowane) Te monitory są na tyle duże że przy bliskim odsłuchu (np. ~1m) może na prawdę nie być odpowiedniej przestrzeni. 500 PLN to trochę taka "głupia" kwota. Z jednej strony chciało by się kupić coś lepszego niż amatorskie Microlab Solo 6c a z drugiej strony brakuje sporo do monitorów bardziej "pół-pro" jak KRK RP5 . Edytowane 10 Kwietnia 2009 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ashatsae Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2009 (edytowane) Dokładnie tak jak piszesz, 500zł to "głupia" kwota. Solo6c można wyrwać poniżej 400zł, a jak już chce się lepsze monitory, to trzeba zaczynać gdzieś od 9 stów. Owszem są tańsze np.: M-AUDIO Studiophile AV20/AV30 - ale dosyć małe nisko/średniotonowce - czy tu zagra dobrze bas? ALESIS M1 ACTIVE 320 USB - ma swoje przetworniki i inne [ciach!]ły, a ja nie chcę za to niepotrzebnie płacić, no i też mały głośnik nisko/średniotonowy Behringer MS20/MS40 - ma swój DAC, też nie chcę za to niepotrzebnie płacić Dlatego zniechęcony tym wszystkim zacząłem grzebać w starociach, tylko nie wiem czy jest sens kupować takie "wiekowce". Znalazłem mniejsze Philipsy Vintage 544: http://www.allegro.pl/item604059167_monito..._544_super.html - te chyba będą się nadawały do bliższego odsłuchu. Podobno cała seria Philipsów z Motional Feedback była bardzo ceniona. PS. Co do KRK - klasyk, ale cena zabija :) Edytowane 10 Kwietnia 2009 przez Ashatsae Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2009 M-AUDIO Studiophile AV20/AV30 - ale dosyć małe nisko/średniotonowce - czy tu zagra dobrze bas?To są takie pseudo monitorki (one nawet nie są pół-pro) ... nawet nie wiem czy nie wolałbym już tych Solo 6c Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...