Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam wyzej wymieniony sprzet a wiec sluchawki Sennheiser HD600 i karte muzyczna X-Fi Fatal1ty .

Wiem ,ze polaczenie niezbyt trafione ale kiedys je kupilem po atrakcyjnej cenie i tyle:)

Chodzi mi o to czy te sluchawki nie sa za dobre do zwyklego kompa ,slucham tylko i wylacznie mp3 ,staram sie zeby mialy co nanajmniej 192kb ,od 128kb i ponizej za duze znieksztalcenia dzwieku.

Zastanawiam sie czy ich nie sprzedac i kupic takich ktore by byly wystarczajace moze i nawet ciut za dobre i poprostu tansze.

Czy jest tez inne rozwiazanie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Największy przyrost jakości dają wysokiej klasy słuchawki ,tak jak i głośniki . Myślę że zmieniając je na niskiej klasy model stracisz na brzmieniu i niuansach nawet (na dobrych) mp3 ,inna sprawa czy to będzie miało dla ciebie aż takie znaczenie ;) .Ściągnij sobie coś w formacie bezstratnym być może je wtedy bardziej docenisz .

Zresztą co ci będę gadał ,posłuchaj po prostu tańszy interesujący cię model i jak ci będzie ''rybka'' , to je sprzedasz a jak ci te tańsze grać nie będą to zostawisz Hd600 proste B-) .

Edytowane przez mpeg-4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie zalezy mi na tym zeby je sprzedac ,chodzi mi o to czy to dobre polaczenie x-fi z hd600 czy hd600 nie sa "za dobre" do zwyklego kompa, czy oplacaloby sie kupic wzmacniacz sluchawkowy i podlaczyc go do x-fi?

Nie ma czegoś takiego jak "za dobre" słuchawki lub "za dobre" głosniki. W tych dziedzinach im lepsze tym lepszy dźwięk...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma czegoś takiego jak "za dobre" słuchawki lub "za dobre" głosniki. W tych dziedzinach im lepsze tym lepszy dźwięk...

ehm to podepnij jakieś Z5500 do integry, a potem np. T20 xD zobaczysz że głośniki mogą być za dobre xD

pier, ale rzeczywiście przy twojej dźwiękówce rafa ma rację, tutaj będzie tylko coraz lepiej, inna sprawa że od pewnego poziomu przyrost ceny produktu do poprawy brzmienia (o zgrozo ile można wyciągnąć z mp3 oO) jest absurdalnie bezsensowny i poprawia tylko samopoczucie słuchacza (ew. można se chlapnąć do siega że się ma coś extra ;p)

zawsze należy szukać złotego środka, idealnego kompromisu między ceną, jakością i możliwościami;]

oczywiście ten kompromis dla każdego będzie w innym punkcie i na tym to polega xD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi