860lacov Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2009 (edytowane) Jestem studentem Politechniki Warszawskiej. Chciałem pobrać z msdnaa Windowsa Vistę Business. Wszystko przebiegało ok do czasu uruchomienia programiku mającego pobrać dla mnie system. Wyskoczy taki błąd: Error Code: SDC00400 Unable to complete the download, which is typically caused by: (a) an error in the configuration of the download package, usually due to a bad hosting location (b) no Internet connection found © Internet connection lost (d) a firewall or proxy server between the client station and hosting location, or (e) insufficient disk space to download. W zasadzie wykluczam wszystkie możliwe opcje i nie wiem co dalej zrobić. Miał ktoś z was z tym do czynienia? p.s.1. Czy ten programik od razu będzie chciał zainstalować system? Nie da się go przepalić na jakąś płytkę czy coś? p.s.2. Został dla mnie wygenerowany cd-key. Czy mogę pobrać jakąś inną wersję systemu(z innego źródła) i po prostu wpisać swój klucz? Edytowane 13 Kwietnia 2009 przez hot_lopez Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2009 1. Programik ściąga obraz ISO, więc nie będzie chciał od razu instalować. 2. Jeśli nie brakuje Ci miejsca na dysku docelowym (być może ponad 5GB), to możliwe że coś ze źródłem jest nie tak. 3. O ile mi wiadomo, to skoro masz klucz, to możesz instalować dowolną kopię Windows Vista Business, o ile działa w niej Twój klucz i działa aktywacja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2009 (edytowane) Co do iso to dalej nie jestem pewny gdyż programik, który ma pobrać system wyświetla coś takiego: 1. Authorization 2. Downloading 3. Unpacking 4. Launch Install Stąd moja obawa. Pkt. 3 i 4 wyglądają jakby to jednak nie miałobyć iso Jeśli chodzi o samo ściąganie to przechodzę przez punkt 1, a error wyskakuje na 2. Raczej nie jest to kwestia ilości miejsca na dysku bo mam go ok 12gb Czy da się ściągnąć windowsa z innego miejsca, ale tak żeby było legalnie? Jakiś trial z możliwością wpisania cd-keya czy coś? Edit. Byłem dziś u osoby, która odpowiada za MSDN AA na PW. Podobno są jakieś problemy z serwerami, które "powinny" zostać rozwiązane wkrótce. Zapytałem też o to czy można zainstalować system z dowolnej innej płytki i użyć keya wygenerowanego przez MSDNAA. Facet się skrzywił i powiedział, że chyba raczej powinno się system ściągnąć. Ja tą odpowiedź potraktowałem jako nie wiem. Czy z tym pytaniem mam się kierować bezpośrednio do MS czy gdzie indziej? p.s. Mam stosunkowo niewielki dysk. Czy 12-15gb na partycję systemową w przypadku visty wystarczy? Edytowane 15 Kwietnia 2009 przez hot_lopez Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczechu3 Opublikowano 20 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2009 Co do iso to dalej nie jestem pewny gdyż programik, który ma pobrać system wyświetla coś takiego: 1. Authorization 2. Downloading 3. Unpacking 4. Launch Install Stąd moja obawa. Pkt. 3 i 4 wyglądają jakby to jednak nie miałobyć iso Jeśli chodzi o samo ściąganie to przechodzę przez punkt 1, a error wyskakuje na 2. Raczej nie jest to kwestia ilości miejsca na dysku bo mam go ok 12gb Czy da się ściągnąć windowsa z innego miejsca, ale tak żeby było legalnie? Jakiś trial z możliwością wpisania cd-keya czy coś? Edit. Byłem dziś u osoby, która odpowiada za MSDN AA na PW. Podobno są jakieś problemy z serwerami, które "powinny" zostać rozwiązane wkrótce. Zapytałem też o to czy można zainstalować system z dowolnej innej płytki i użyć keya wygenerowanego przez MSDNAA. Facet się skrzywił i powiedział, że chyba raczej powinno się system ściągnąć. Ja tą odpowiedź potraktowałem jako nie wiem. Czy z tym pytaniem mam się kierować bezpośrednio do MS czy gdzie indziej? p.s. Mam stosunkowo niewielki dysk. Czy 12-15gb na partycję systemową w przypadku visty wystarczy? Tak, to jest iso, jeśli nie chcesz to nie musisz uruchamiać instalacji, a potem możesz wypalić i zainstalować z dvd, na viste 15 gb to troche mało na dłuższą metę, możesz ściągnąć viste z innych źródeł i bedzie działać z tym kluczem, który dostałeś, tylko musi być to ta wersja do której dostałeś klucz. Możesz ściągnąć viste z torrenta, ja tak zrobiłem i wpisałem klucz który dostałem, wszystko legalne i śmiga Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...