horrorcore Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2009 (edytowane) Witam. :) Mam "małe" problemy z systemem. :) Zainstalowałem Win XP SP2, ściągnąłem SP3 i zainstalowałem wszystkie możliwe update'y z witryny microsoftu, w międzyczasie (przed zainstalowaniem update'ów, ale już po SP3) zaczęła mi się sypać mozilla, sama się wyłącza, itp. później przestały działać gry generując przeróżne errory, etc. GTA IV przeinstalowałem to raz się włącza normalnie, a raz zacina przy ładowaniu. Poza tym DVD nie czyta mi płyt, na początku działał normalnie (jakoś musiałem te gry, itp. poinstalować :P). Nie mam pojęcia co zrobić, mogę sformatować przez wiersz poleceń, ale nie wiem czy po tym DVD odczyta mi płytę z Windowsem. : / Pomocy! : d Z góry dzięki. ;) P.S. Jak już piszę to przy okazji. :) Jak podłączam stary dysk na IDE do mobo to windows go nie widzi, nawet jak daję wyszukiwanie urządzeń, nie wie ktoś co to może być? Próbowałem zworki przełączać w każdy sposób i nic. Edytowane 13 Kwietnia 2009 przez horrorcore Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poptww Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Ramy maybe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
horrorcore Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2009 nikt nie jest w stanie mi pomoc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2009 http://forum.purepc.pl/Microsoft-Windows-f...ia-t100972.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
horrorcore Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2009 http://forum.purepc.pl/Microsoft-Windows-f...ia-t100972.html Nie zaznaczyłem tego, ale próbowałem wszystkiego w tym temacie i nic. :/ Dodam, że problemy zaczęły się po zainstalowaniu update'ów microsoftu, zrobił bym formata przez wiersz poleceń, ale nie wiem czy wtedy odczyta mi płytę. :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2009 A przywracanie systemu? Spróbuj naprawy z CD. W razie problemów pożycz od kogoś napęd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
horrorcore Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Nie mam od kogo wziąć napędu. :s Nikt ze znajomych nie ma na SATA. Przywracanie systemu nie działa. Było napisane, że system nie może zostać przywrócony do dnia, który wybrałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Każda płyta zawiera jedno wejście IDE, do którego można podpiąć 2 urządzenia, czyli w sam raz na napęd i ewentualnie dysk (jeśli już jest tam podpięty). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
horrorcore Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Dobra, naprawiłem system z CD i żadnej zmiany. Ponadto, jeden napęd czytał płytę z Windowsem, a inny nie, za to pierwszy nie czytał kilku płyt, które czytał drugi. :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Zainstaluj system od nowa. Jak nie pomoże, to zdecydowanie problem sprzętowy. Wcześniej sprawdź ustawienia bios. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
horrorcore Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Zainstalowałem system, wszystko śmiga. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...