Art385 Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2009 sprawdzałem monstera kabel który koleżka łyknął za jakąś grubsza kasę między moim "syfem" za 40zł z dławikami i HDMI 1.3 nie ma zupełnie żadnej różnicy może dla tego że mój to HDMI->DVI a tamten to hdmi->hdmi ale różnicy nie ma i on też jej nie widział ale znowu profesjonalnego sprzętu do pomiaru parametrów obrazu nie mam więc wierze tylko moim oczom. W każdym razie kabel za 100zł nigdy nie będzie gorszy od tego za 20zł ten za 20zł może najwyżej być tak samo dobry ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dustone Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Jakby ktos nie wiedzial przy ekranach LCD idealna odgleglosc to jest 2,5x przekatna, i to wymyslili ludzie troszke madrzejsi niz kazio co sobie TV zamiast monitora kupil. Jakby ktoś nie wiedział to przy sygnale sd i 1366/768 to się zgadza ale przy sygnale i matrycy FullHD już nie. Przy 40" odległość powinna wynosić 1,6 m wg standartu THX :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2009 sprawdzałem monstera kabel który koleżka łyknął za jakąś grubsza kasę między moim "syfem" za 40zł z dławikami i HDMI 1.3 nie ma zupełnie żadnej różnicy może dla tego że mój to HDMI->DVI a tamten to hdmi->hdmi ale różnicy nie ma i on też jej nie widział ale znowu profesjonalnego sprzętu do pomiaru parametrów obrazu nie mam więc wierze tylko moim oczom. W każdym razie kabel za 100zł nigdy nie będzie gorszy od tego za 20zł ten za 20zł może najwyżej być tak samo dobry ;) HDMI za 40 PLN raczej syfem nie jest. Jeśli nie przekłamuje danych (a najprawdopodobniej nie przekłamuje) to nie będzie różnicy między nim a jakimś za 1500 PLN. Co do tańszych kabli (do 20 PLN) byłbym ostrożny ... im taniej tym większe ryzyko że próg jakościowy zostanie przekroczony w dół (próg przy którym występują przekłamania). Nie wykluczone że taki model za 20 PLN będzie działał super przy fullHD p ... ale różnie to może być. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2009 tu się muszę zgodzić w tanich kablach z chin to loteria, może być super ekstra a może być o Boże tragedia ale ogólnie przy cyfrowym połączeniu mamy sporo szanse na powodzenie. Dlatego warto wydać te 30-40 zł jak się uda to jesteśmy 100 do przodu jak nie to jesteśmy do tyłu tylko 40 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dustone Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Czemu do tyłu? Kupuję w sklepie ,podłączam i jak działa to ok a jak nie to oddaję jako niesprawny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatrykU Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Dzięki za pomoc, kupuję ten model http://www.agito.pl/telewizory/samsung-32-...405.343106.html . Mam teraz inne pytanko, jest możliwość żeby dźwięk puścić jednym kablem z obrazem(HDMI), mam X-Fi Extreme Music i Zotac 8800GT. Jeżeli nie, to jak najlepiej podłączyć TV z kartą dźwiękową? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2009 można musisz sobie podlutować kable pod spdif out na necie jest co i jak lub podepnij zwykłym kablem z X-fi do audio in w TV i będzie dobrze wątpię aby w TV siedziało coś lepszego niż na X-fi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...